Antena Meniu Search
x

Imigrant român, evadare ca-n filme pe aeroportul din Chicago. Urma să fie trimis cu avionul în România

Un imigrant român, capturat în Texas, Statele Unite, a scăpat de sub custodia agenților de la U.S. Immigration and Customs Enforcement (ICE) - agenția care se ocupă de imigrație și protecția vămilor, pe aeroportul O'Hare din Chicago.

de Redactia Observator

la 26.06.2019, 15:44

Român evadat pe aeroportul din Chicago
Ofițerii ICE, în timpul unei operațiuni - Immigration And Customs Enforcement (ICE)

Un imigrant român capturat în Texas, Statele Unite, a scăpat de sub custodia agenților de la U.S. Immigration and Customs Enforcement (ICE) - agenția care se ocupă de imigrație și protecția vămilor, pe aeroportul O'Hare din Chicago. Urma să fie trimis cu avionul înapoi în România când s-a făcut nevăzut.

Radu Anghel, în vârstă de 32 de ani, a fugit de cei doi agenți ICE după ce a cerut să folosească toaleta, anunță foxnews.com

Fugarul a fost surprins pe camerele de vedere din aeroport, în timp ce chema un taxi pentru a fugi. În acest moment, românul se află în libertate, iar autoritățile din SUA sunt pe urmele lui.

Incidentul a avut loc pe 10 iunie 2019, cu doar 11 zile înainte ca noul primar al orașului Chicago, Lori Lightfoot, să anunțe că departamentul local de poliție nu va mai colabora cu autoritățile federale responsabile de imigrație.

"Suntem pe deplin conștienți de amenințarea președintelui Trump cu privire la raidurile ICE și, în răspuns, Chicago a făcut pași concreți pentru a susține comunitățile de imigranți", a scris primarul într-o serie de mesaje pe Twitter, vinerea trecută. 

A fugit fix înainte de a fi trimis în România cu avionul

Potrivit postului din Chicago WMAQ-TV, Radu Anghel a fost inițial deportat în februarie, după ce fusese arestat pentru depășirea perioadei de viză temporară. A fost arestat din nou pe data de 10 mai, în orașul Roma, de la granița Texasului, unde urma să stea până la noua dată a deportării - 10 iunie.

Fix înainte de a fi pus într-un avion cu destinația România, bărbatul a reușit să fugă. Nu este clar dacă cei doi agenți care îl escortau au respectat procedurile sau dacă Anghel era în cătușe în timpul transportului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Imigrant român, evadare ca-n filme pe aeroportul din Chicago. Urma să fie trimis cu avionul în România