Antena Meniu Search
x

"În loc de mormânt, am găsit o groapă plină cu pietre". Mărturia unei tinere a cărei prietenă a murit de foame la 14 ani, în Franţa

O adolescentă din Franţa, a cărei prietenă a murit de foame la doar 14 ani, a făcut mai multe mărturisiri despre colega ei şi despre modul în care s-a ajuns la o asemenea tragedie. Amandine a murit din cauza neglijenței părinților în iulie 2020, învăța departe de casă și locuia într-o pensiune în Montpellier.

de Redactia Observator

la 06.09.2021, 18:31

Amandine, tânăra decedată şi Emanuelle, prietena acesteia
Amandine, tânăra decedată şi Emanuelle, prietena acesteia - Twitter Midi Libre

Adolescenta de 14 ani a murit în urma unui stop cardio-respirator anul trecut. Ajunse la fața locului, serviciile de ambulanţă au constatat imediat cât de slabă era victimă, care prezenta, de asemenea și urme de răni pe față, transmite Midi Libre. Imediat a fost efectuată o autopsie, concluzionând o moarte naturală ca urmare a unei tulburări a ritmului cardiac și a unui posibil sindrom produs de nutriţie inadecvată. Medicii au transmis că Amandine avea 1,55 m înălțime și cântărea doar 28 kg.

Emmanuelle a fost prietenă cu Amandine. Cele două s-au cunoscut într-o pensiune din Montpellier, unde locuiau împreună. "Am învăţat împreună la şcoala Francoise Combes. Era o fetiţă fericiă şi iubitoare. Atrăgea atenţia tuturor şi îi iubea pe ceilalţi. Iubea viaţa şi îi plăcea să ţină companie celorlalţi. Era mereu pusă pe distracţie. Dincolo de lucrurile acestea, într-o zi am văzut-o plângând. A început atunci să îmi povestească că era maltratată. Mi-a spus că nu i se trimitea mâncare de acasă. Mi-a povestit cu tristeţe despre weekend-urile acasă la familia sa. Am făcut tot ce am putut pentru a o face să zâmbească, iar apoi nu am mai discutat niciodată în mod serios despre acest subiect", a mărturisit Emanuelle.

Cuprinsă de remuşcări după moartea prieteni sale, tânăra a decis că este momentul să vorbească despre acest subiect şi asta pentru a-i putea ajuta pe cei care trec prin situaţii similare cu cea în care s-a aflat colega ei. "Ştiam cu toţii că este puternică. Am aflat cauza morţii sale dintr-un articol de presă. Nimeni nu şi-ar fi putut imagina un astfel de sfârşit. Le-am povestit apoi şi părinţilor mei despre acest lucru, după care am decis să merg la secţia de poliţie, acolo nimeni nu ştia despre acest lucru. Chiar şi azi dau vina pe mine că nu am vorbit despre aceste lucruri cât nu a fost prea târziu. Îmi reproşez faptul că nu am insistat mai mult şi nu am discutat cu Amandine despre aceste probleme pe care le avea", a adăugat tânăra.

Adolescenta a murit din cauza neglijenţei părinţilor

Imediat după ce a transmis poliţiştilor cele întâmplate, Emmanuelle a pornit în căutarea tatălui natural al fetei. După moartea adolescentei, mama lui Amandine şi tatăl vitreg au fost arestaţi. Mama fetei, care mai are alţi şapte copii, a fost acuzată de neglijenţă, abuz şi privarea de hrană. "L-am cunoscut pe tatăl ei, iar la începutul lunii august ne-am întâlnit pentru a merge la mormântul ei. Nu există cuvinte pentru a descrie ce am găsit acolo. Nu era nici măcar piatra pe care să scrie numele ei pentru a putea găsi mormântul mai uşor. Mai mult, în locul mormântului am găsit o groapă plină cu pietre. Cel mai probabil corpul ei a fost luat de către anchetatori pentru a prelua mai multe probe care să ajute la anchetă. Este foarte greu, foarte emoţionant să vezi asta", a adăugat ea.

Tânăra studentă a lansat o strângere de fonduri online pentru a ajuta la reconstrucţia mormântului prietenei sale. "Vreau să onorez amintirea ei. Mă simt vinovată, iar aceasta reprezintă o modalitate pentru mine de a atenua această durere pe care o am pentru că nu am reuşit niciodată să pot sta de vorbă cu ea", a spus Emanuelle.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » "În loc de mormânt, am găsit o groapă plină cu pietre". Mărturia unei tinere a cărei prietenă a murit de foame la 14 ani, în Franţa