Antena Meniu Search
x

Încă o ţară din Europa renunţă la importurile de gaze naturale din Rusia. "Nu putem alimenta maşina de război rusească"

Guvernul de la Tallinn anunţă că a luat decizia să pună capăt importurilor de gaze naturale din Rusia la timp, înainte să înceapă ”sezonul de încălzire” în toamnă, pentru a opri alimentarea ”maşinii de război ruseşti”. Miniştrii din Estonia spun că au convenit cu Finlanda să închirieze un terminal plutitor pentru a permite importurile de gaze naturale lichefiate (GNL), relatează BBC. Război Rusia - Ucraina, ziua 43 LIVE TEXT.

de Redactia Observator

la 07.04.2022, 15:56

Europa renunţă treptat la gazele naturale din Rusia
Europa renunţă treptat la gazele naturale din Rusia - Shutterstock

”Astăzi, am luat decizia de a nu mai cumpăra gaze ruseşti. Nu este posibil să mergem înainte alimentând o maşină de război rusească", a declarat premierul din Estonia, Kaja Kallas, într-o conferinţă de presă. Deşi doar 7% din energia Estoniei provine din gaze naturale, aproape întreaga cantiate de gaze este importată din Rusia.

Estonia nu e prima ţară din Europa care renunţă la gazele ruseşti

Decizia Estoniei vine la doar câteva zile după ce Lituania a anunţat că a renunţat complet la importurile de gaze ruseşti, relatează news.ro.

Lituania a cerut celorlalte state membre ale Uniunii Europene să îi urmeze exemplul şi să scape de dependenţa de gazele ruseşti. După ce statul baltic a petrecut câţiva ani investind în gaze naturale lichefiate, premierul lituanian, Krisjanis Karins, a promis că Lituania va abandona şi proviziile ruseşti.

Directorul operatorului de stocare a gazelor naturale din Letonia spune că gazele ruseşti nu au mai fost livrate în statele baltice de la începutul lunii aprilie, deoarece există o mulţime de rezerve stocate în subteran. Cu toate acestea, întrebarea este dacă Letonia şi Estonia vor avea suficiente provizii până în iarna viitoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Încă o ţară din Europa renunţă la importurile de gaze naturale din Rusia. "Nu putem alimenta maşina de război rusească"