Antena Meniu Search
x

Incendii masive în Grecia, MAE a emis o atenţionare de călătorie

Incendii masive în mai multe zone turistice ale Europei. În Grecia, pompierii se luptă cu zeci de focare, unul dintre ele foarte aproape de capitala Atena. Iar în insulele Canare, peste o mie de oameni au fost evacuaţi din calea flăcărilor.

de Redactia Observator

la 12.08.2019, 22:19

Vezi și

Incendii masive în mai multe zone turistice ale Europei. În Grecia, pompierii se luptă cu zeci de focare, unul dintre ele foarte aproape de capitala Atena. Iar în insulele Canare, peste o mie de oameni au fost evacuaţi din calea flăcărilor. O atenţionare de călătorie emisă de Ministerul de Externe vizează şi Croaţia, unde este cod roşu de caniculă.

Pe insula Gran Canaria, poliţiştii bat, în miez de noapte, la uşile localnicilor. Oamenii trebuie să îşi părăsească de urgenţă casele după ce un incendiu de vegetaţie despre care se credea că e ţinut sub control, a reizbucnit. Până acum, cel puţin 1.000 de persoane, inclusiv turişti, au fost evacuate din calea flăcărilor.

Pompierii recunosc că sunt pur şi simplu depăşiţi de situaţie. Vina ar fi a unui sudor neglijent, care ar fi provocat din greşeală incendiul de vegetaţie, scrie presa locală. Suspectul, un bărbat de 55 de ani, a fost arestat.

Pe insula Elafonisos, un camping a fost evacuat de două ori la rând. Iniţial, autorităţile au anunţat că au reuşit să oprească înaintarea flăcărilor, dar mai apoi vântul a înteţit din nou focul. Mulţi turişti şi-au lăsat în urmă toate bagajele când au fugit de pe insulă.

În total, 50 de focare au izbucnit, atât în nordul cât şi în sudul ţării, unde autorităţile au emis cod roşu. Flăcările au făcut prăpăd inclusiv într-o suburbie a Atenei, unde mai multe clădiri au fost distruse.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Incendii masive în Grecia, MAE a emis o atenţionare de călătorie