Antena Meniu Search
x

Incendii forestiere devastatoare în Chile: 51 de oameni au murit. Focul ameninţă să cuprindă zonele urbane

Incendiile de pădure care fac ravagii în centrul stattului Chile au provocat decesul a cel puţin 51 de persoane, iar bilanţul victimelor este posibil să crească în continuare, au anunţat sâmbătă autorităţile, în timp ce serviciile de urgenţă se străduiau să stingă flăcările care ameninţă zonele urbane, relatează Reuters, citat de news.ro.

de Redactia Observator

la 04.02.2024, 06:44

Incendii forestiere devastatoare în Chile: 51 de oameni au murit. Focul ameninţă să cuprindă zonele urbane
- Profimedia

Ministrul chilian de interne, Carolina Toha, a declarat că, potrivit informaţiilor disponibile, este posibil ca bilanţul victimelor să crească în continuare. "Situaţia (din regiunea Valparaiso) este extrem de delicată", a declarat aceasta. Într-o alocuţiune televizată, preşedintele chilian Gabriel Boric a declarat că "situaţia este într-adevăr foarte dificilă".

Anul trecut, aproximativ 27 de persoane au murit şi peste 400.000 de hectare au ars

Incendiile de pădure nu sunt neobişnuite în Chile în timpul lunilor de vară. Anul trecut, când ţara s-a confruntat cu un val de căldură record, aproximativ 27 de persoane au murit şi peste 400.000 de hectare au ars. "Suprafaţa afectată de incendii astăzi este mult mai mică decât anul trecut, dar numărul de hectare afectate creşte foarte rapid", a declarat Carolina Toha.

Suprafaţa afectată de incendii a crescut de la 30.000 la 43.000 de hectare între vineri şi sâmbătă. Carolina Toha a precizat că autorităţile sunt foarte îngrijorate de unele dintre incendii, care se propagă în apropierea zonelor urbane şi au "un potenţial foarte mare de a afecta persoane, locuinţe şi instalaţii".

Acest val de căldură rezultat din fenomenul climatic El Nino afectează în prezent sudul Americii Latine, în plin sezon estival, provocând incendii de pădure care sunt agravate de încălzirea globală. După Chile şi Columbia, canicula ameninţă în zilele următoare Argentina, Paraguay şi Brazilia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Incendii forestiere devastatoare în Chile: 51 de oameni au murit. Focul ameninţă să cuprindă zonele urbane