Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Incendii in Grecia si Spania

Insula Creta din Grecia se confrunta cu incendii devastatoare. Pericolul cel mai mare este intr-un faimos sit aerheologic. Si in Spania, in regiunea Barcelonei, unde locuiesc multi romani, focul face ravagii

de Redactia Observator

la 29.07.2013 , 17:07

Violentul incendiu de padure a devastat deja mii de hectare din apropierea sitului arheologic Phaistos, din insula Creta. 60 de pompieri, 20 de utilaje si trei elicoptere au fost mobilizate pentru stingerea flacarilor. Astazi, vor sosi si ajutoare de la Atena: 40 de pompieri si 11 utilaje. Temperaturile caniculare, care depasesc 35 de grade in timpul zilei, dar si rafalele puternice de vant par sa fie cauzele parjolului.

E foc mare si in apropiere de Barcelona. Zeci de hectare de padure au fost arse, iar pompierii abia au putut sa tina focul sub control. Din fericire, o ploaie de vara a stins mare parte din flacari. 150 de oameni care locuiau in zona au fost evacuati. Incendiile au afectat si insula Mallorca, unde 1.600 de hectare de vegetatie au fost distruse si peste 700 de persoane au fost evacuate din calea focului.

Vezi și
Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri externe » Incendii in Grecia si Spania