Antena Meniu Search
x

Incendiu de amploare la un centru de afaceri din Moscova. 40 de persoane ar fi blocate înăuntru

Un incendiu de proporții a izbucnit într-o clădire de birouri din Moscova. 120 de persoane au fost evacuate, însă inițial, aproape 40 de oameni ar fi rămas blocați la etajele superioare, scrie Daily Mail.

de Redactia Observator

la 03.06.2022, 13:38

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Profimedia Images

Fostul bodyguard al președintelui rus și actual ministru de Urgențe, Alexander Kurenko, s-a deplasat la locul incendiului pentru a coordona operațiunea de salvare. 

„Căutărle pentru cei blocați continuă”, a declarat un purtător de cuvânt al detașamentului de pompieri. Deocamdată nu se cunoaște cauza izbucnirii incendiului, însă rușii au lansat ipoteza unui sabotaj. 

Recent, regiunea Moscovei a fost afectată de mai multe incendii, cel mai recent având loc în urmă cu două săptămâni la Institutul Aerohidrodinamic Central. Flăcările au cuprins o substație electrică care aproviziona institutul crucial pentru dezvoltarea aeronavelor de luptă precum Su-27, MiG-29 și MiG-31 care sunt utilizate în Ucraina.

Două fabrici care produceau soluții chimice care aprovizionau industria de apărare au fost afectate, de asemenea, de incendii, una la Kaprolaktam, în Dzerjinsk, care producea cândva arme chimice, iar cealaltă în Kineshma.

Un alt incendiu a atras atenția autorităților ruse, determinându-le să suspecteze un sabotaj in partea Ucrainei. 22 de persoane au murit, după ce flăcările au cuprins Institutul militar din Tver.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Incendiu de amploare la un centru de afaceri din Moscova. 40 de persoane ar fi blocate înăuntru