Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Incendiu de vegetație în Puglia, Italia. Turiștii au fost evacuați din zonă și adăpostiți într-o sală de sport: "Situaţia este critică"

Cel puţin 1.000 de turişti din regiunea Puglia au fost evacuaţi din cauza unui incendiu de vegetaţie. Cei care nu aveau maşini au fost transportaţi cu ambarcaţiuni şi au fost adăpostiţi într-o sală de sport pusă la dispoziţie de consiliul local. În lupta cu flăcările au fost trimise trei avioane şi un elicopter. Autorităţile au deschis o anchetă pentru a afla de la ce a pornit focul mai exact, însă unii oficiali sunt de părere că a fost pus intenţionat.

de Redactia Observator

la 25.07.2024 , 08:46

Incendiul a izbucnit miercuri dimineaţa în jurul golfului San Felice, o zonă de coastă împădurită din apropierea oraşului Vieste din Gargano, o peninsulă din partea de nord a regiunii Puglia.

Flăcările au fost împinse de vânturi puternice spre satul Baia di Campi, care are capacitatea de a găzdui 1.200 de oaspeţi şi este situat la aproximativ un kilometru (0,6 mile) de locul unde a izbucnit incendiul.

"Situaţia este critică"

Vezi și

Pompierii au mobilizat trei bombardiere Canadair cu apă şi un elicopter pentru a combate incendiul. "Situaţia este critică", a declarat Giuseppe Nobiletti, primarul din Vieste, pentru presa italiană.

Turiştii care nu aveau maşini au fost evacuaţi din sat cu barca. Ei sunt cazaţi într-o sală de gimnastică din Vieste.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Incendiu de vegetație în Puglia, Italia. Turiștii au fost evacuați din zonă și adăpostiți într-o sală de sport: "Situaţia este critică"