Antena Meniu Search
x

Video Incendiu devastator la un spital din apropierea Romei. Trei pacienţi şi-au pierdut viaţa din cauza flăcărilor care ar fi pornit de la un depozit de deşeuri

Un incendiu devastator a izbucnit într-un spital din Tivoli, în apropierea Romei. Întreg orășelul de 50 de mii de locuitori este în stare de șoc. Trei persoane și-au pierdut viața, iar doi răniți sunt în stare gravă.  Cei 200 de pacienți evacuați din clădire au fost transferați la alte spitale sau în centre medicale improvizate. Încă nu a fost stabilită cauza incendiului, însă prima ipoteză luată în calcul de pompieri este că focul ar fi izbucnit la subsolul clădirii, într-o zonă dedicată deșeurilor medicale. 

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 09.12.2023, 21:07

Vezi și

Cel puţin trei oameni au murit într-un incendiu produs vineri noapte la un spital de la periferia Romei, a anunţat sâmbătă dimineaţa departamentul de pompieri, transmite dpa. Potrivit EFE, victimele sunt doi bărbaţi de 76 şi 86 de ani şi o femeie de 84 de ani. Două persoane au fost spitalizate după ce s-au intoxicat cu fum.

Incendiul a izbucnit în jurul orei locale 23:00 (22:00 GMT) la spitalul San Giovanni Evangelista din Tivoli, la periferia Romei, potrivit pompierilor. În timp ce se luptau cu flăcările, pompierii au descoperit un al patrulea cadavru, al unei femei de 86 de ani, dar nu este clar dacă aceasta a murit înainte sau în timpul incendiului, a relatat agenţia de ştiri italiană ANSA.

Pompierii au reuşit să stingă focul în timpul nopţii

Circa 200 de pacienţi, inclusiv copii şi nou născuţi, au fost transferaţi din spitalul aflat la periferia estică a Romei către alte spitale din capitala Italiei.

Pe acelaşi subiect

Cauza izbucnirii incendiului este în continuare neclară. Potrivit cercetărilor preliminare, incendiul a izbucnit la etajul al doilea al spitalului, iar flăcările s-au extins rapid şi au ajuns la unitatea de primiri urgenţă şi la unitatea de terapie intensivă.

Etajele superioare nu au fost afectate de flăcări, însă fumul a ajuns şi acolo, iar din acest motiv întreaga clădire a trebuit să fie evacuată.

Procuratura din Tivoli a deschis o anchetă, iar asupra persoanelor decedate se vor efectua autopsii pentru a se stabili cauza morţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

IPS Teodosie vrea post nou, de trei zile, într-un moment important pentru el. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Incendiu devastator la un spital din apropierea Romei. Trei pacienţi şi-au pierdut viaţa din cauza flăcărilor care ar fi pornit de la un depozit de deşeuri