Antena Meniu Search
x

Video Incendiu în cel mai mare parc de distracţii din Suedia. 12 oameni au fost răniţi, fumul s-a ridicat la sute de metri în aer

Cel puţin 12 oameni au fost răniţi după un incendiu în al doilea cel mai mare oraş al Suediei, Goteborg. Flăcările au cuprins un parc de distracţii acvatic aflat în construcţii, iar fumul s-a ridicat la sute de metri în aer. Imaginile filmate de martori arată şi o explozie. Un hotel aflat în apropiere a fost evacuat preventiv de pompieri, care au avut nevoie de mai multe ore ca stingă incendiul. 

de Redactia Observator

la 12.02.2024, 20:14

Vezi și

Un incendiu de proporţii a izbucnit luni dimineaţă în cel mai mare parc de distracţii din Suedia, situat în oraşul Goteborg, care s-a extins în special la o nouă zonă acvatică încă neaccesibilă pentru public, au anunţat autorităţile suedeze.

Imaginile difuzate de presa locală arată flăcări care distrug un tobogan acvatic şi o mare coloană de fum negru care se ridică deasupra oraşului. Serviciile de urgenţă din regiune le-au cerut persoanelor din apropiere "să rămână în locuinţe şi să închidă uşile, ferestrele şi sistemele de ventilaţie" din cauza fumului dens. Poliţia suedeză a anunţat că imobilele adiacente au fost evacuate şi că ajută serviciile de urgenţă.

Este prea devreme pentru a spune dacă incendiul a fost provocat de o mână criminală sau pentru a evalua pagubele, a precizat Poliţia într-un comunicat de presă.

"Un incendiu de proporţii a izbucnit la parcul acvatic Liseberg Oceana (...) Incendiul a început la una dintre atracţiile acvatice din afara clădirii şi apoi s-a extins în toată clădirea", au precizat reprezentanţii Liseberg Oceana într-un comunicat.

Parcul acvatic face parte dintr-un proiect de extindere a acestui parc tematic suedez şi ar urma să fie inaugurat pentru public mai târziu, în 2024. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Incendiu în cel mai mare parc de distracţii din Suedia. 12 oameni au fost răniţi, fumul s-a ridicat la sute de metri în aer