Antena Meniu Search
x

Incendiu într-un spital COVID din Bulgaria, izbucnit probabil de la o țigară aprinsă de un pacient. Trei bolnavi au murit

Trei pacienţi de sex masculin, bolnavi de coronavirus, au murit în noaptea de sâmbătă spre duminică într-un incendiu izbucnit la un spital din oraşul Sliven, sudul Bulgariei, în plin val patru al pandemiei de COVID-19, au anunţat oficialităţile locale, citate de Reuters şi AFP.

de Redactia Observator

la 14.11.2021, 12:41

Incendiu într-un spital COVID din Bulgaria. Imagine ilustrativă
Incendiu într-un spital COVID din Bulgaria. Imagine ilustrativă - Profimedia Images

Incendiul, care a fost stins rapid, a izbucnit în jurul orei 04:00 GMT şi a afectat o singură încăpere, situată la etajul 4 al spitalului. Şase pacienţi din saloane alăturate au fost mutaţi în alte saloane ale spitalului, a anunţat şeful departamentului regional de siguranţă la incendii, Vladimir Demirev, potrivit Agerpres.

Doi pacienţi au fost găsiţi morţi de către pompieri. Un al treilea pacient a suferit arsuri severe şi a fost transportat la un spital din Plovdiv, unde a murit duminică dimineaţa. Potrivit AFP, pacienţii decedaţi aveau vârste de 66, 70 şi 81 de ani.

Cauza incendiului este anchetată, dar se pare că o ţigară, aprinsă de un pacient, ar fi dus la izbucnirea focului, a anunţat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat.

În spitalele din Bulgaria sunt trataţi în prezent peste 8.000 de pacienţi cu coronavirus, între care 700 se află la terapie intensivă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Incendiu într-un spital COVID din Bulgaria, izbucnit probabil de la o țigară aprinsă de un pacient. Trei bolnavi au murit