Antena Meniu Search
x

Incendiu misterios la reşedinţa de iarnă a lui Putin. Flăcările au distrus vila care adăpostea un buncăr antiatomic

Reşedinţa de iarnă a preşedintelui rus Vladimir Putin, situată în Munții Altai, a fost distrusă în urma unui incendiu misterios. Cauzele incidentului nu sunt încă cunoscute, potrivit Moscow Times, care îi citează pe bloggerul Amir Aitașev și pe activista Aruna Arna, potrivit Sky Tg24.

de Redactia Observator

la 03.06.2024 , 11:26

Dacha, deținută de Gazprom, devenise cunoscută și pentru găzduirea diferiților lideri străini de-a lungul anilor, inclusiv pe fostul prim-ministru italian Silvio Berlusconi, în timpul uneia dintre întâlnirile sale cu liderul de la Kremlin. Investigațiile pentru a determina cauzele incendiului sunt încă în desfășurare.

Zona din jurul casei, complet distrusă de flăcări, a fost imediat izolată, iar accesul a fost restricţionat. Conform serviciilor de securitate, reședința din districtul Ongudaiski, din Republica Altai, o regiune a Siberiei care se învecinează cu Mongolia, era folosită de ofițeri militari de rang înalt în scopuri recreative. Potrivit altor rapoarte, vila era dotată şi cu un buncăr antiatomic, cu o rețea de tuneluri subterane, menit să-l protejeze pe Putin și pe familia sa în cazul unui război nuclear.

Vila înconjurată de mister a preşedintelui rus

Articolul continuă după reclamă

În ultimele luni, mai multe drone ucrainene au încercat să lovească astfel de ținte, locuri strategice pentru preşedintele rus. Pentru moment, însă, oficialii ruși au refuzat să comenteze sau să ofere informații suplimentare cu privire la cauzele incendiului.

Potrivit unor zvonuri locale, dacha din munţii Altai ar fi găzduit şi o fermă, unde s-ar extrage sânge din coarne de cerb folosit pentru băi "miraculoase" de întinerire: o veche tradiție siberiană care i-a fost împărtăşită lui Putin de fostul ministru al Apărării, Serghei Şoigu, și care a provocat multe proteste ale activiștilor pentru drepturile animalelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Mergeţi în vacanţă pe litoralul românesc sau în străinătate?
Observator » Stiri externe » Incendiu misterios la reşedinţa de iarnă a lui Putin. Flăcările au distrus vila care adăpostea un buncăr antiatomic