Antena Meniu Search
x

Ani grei de închisoare pentru trei români care au exploatat zeci de conaţionali la muncă în Italia

Trei români au fost condamnaţi la ani grei de închisoare, în Italia, după ce ar fi exploatat zeci de conaţionali la muncă agricolă.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 23.12.2019, 16:29

Românii exploataţi, munceau fără să fie plătiţi şi trăiau în condiţii mizere
Românii care exploatau conaţionali în Italia, condamnaţi la ani grei de închisoare - Il Fatto Quotidiano

Trei români au fost condamnaţi la ani grei de închisoare, în Italia, după ce ar fi exploatat zeci de conaţionali la muncă agricolă.

Lucian, Monica şi Alice făceau parte dintr-o reţea care profita de naivitatea altor români, le promitea acestora locuri de muncă extrem de bine plătite şi îi duceau în Italia, unde îi exploatau.

Câţi ani de închisoare au luat românii care exploatau conaţionali în Italia

Conform Il Fatto Quotidiano, românii puşi la muncă agricolă nu erau remuneraţi, erau ţinuţi în condiţii mizerabile şi erau în permanenţă agresaţi fizic şi verbal.

Cei trei români capturaţi anul trecut au fost găsiţi vinovaţi de comiterea mai multor infracţiuni precum trafic de persoane şi de minori, sclavie şi chiar proxenetism.

Astfel, Lucian a luat 20 de ani de închisoare, Monica a fost condamnată la 17 ani şi 8 luni de închisoare, iar Alice a "scăpat" cu numai 10 ani de închisoare.

Ancheta continuă, autorităţile italiene fiind convinse că şi alte persoane sunt implicate în reţea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Ani grei de închisoare pentru trei români care au exploatat zeci de conaţionali la muncă în Italia