Antena Meniu Search
x

Incidente grave în Fâșia Gaza! Un palestinian a fost ucis de armata israeliană, iar un altul a fost împușcat în cap

Un palestinian a fost ucis vineri, la est de Khan Younes, în apropiere de bariera de securitate care închide ermetic frontiera dintre Israel şi Fâşia Gaza.

Un palestinian, Mahmoud al-Masri (30 de ani), a fost ucis vineri, la est de Khan Younes, în apropiere de bariera de securitate care închide ermetic frontiera dintre Israel şi Fâşia Gaza, în timpul manifestațiilor împotriva recunoaşterii de către Statele Unite a Ierusalimului drept capitală a Israelului.​

Ministerul Sănătăţii din Fâşia Gaza a anunțat inițial moartea unui al doilea bărbat, însă ulterior a informat că bărbatul împuşcat în cap se află în stare foarte gravă, medicii reușind să-l reanimeze la spital.

Mahmoud al-Masri a fost ucis în tiruri ale armatei israeliene, în Fâşia Gaza, în timp ce participa la aceste manifestaţii.

El este primul palestinian ucis în manifestaţiile împotriva deciziei preşedintelui american Donald Trump, anunţate miercuri.

Pe acelaşi subiect

Sute de palestinieni au fost răniţi în ciocniri cu forţe israeliene.

Zeci de mii de oameni manifestează în ţări arabe şi musulmane

Zeci de mii de persoane au manifestat vineri, în mai multe ţări arabe şi musulmane, în semn de protest faţă de decizia lui Donald Trump de a recunoaşte Ierusalimul drept capitala Israelului şi în semn de solidaritate cu palestinienii.

În Iordania - alături de Egipt singurele ţări arabe care au semnat pacea cu Israelul în 1994 - aproximativ 20.000 de persoane au manifestat la Amman şi în alte oraşe, strigând ”Ierusalimul este capitala Palestinei”, potrivit unor corespondenţi AFP la faţa locului.

Protestatarii au agitat pancarte cu steagul israelian şi american împreună cu mesajul ”La dracu!”. Ei au îndemnat la închiderea Ambasadei Statelor Unite şi au ars steaguri ale Israelului şi Statelor Unite.

La Cairo, sute de credincioşi, înconjuraţi de poliţişti antirevoltă, au manifestat la Moscheea Al-Azhar.

”Ne vom sacrifica sufletul şi sângele pentru tine, Al-Aqsa”, pe Esplanada Moscheilor, la Ierusalim, au scandat manifestanţii, dintre care unii au ars steaguri americane şi israeliene.

”Ierusalimul este islamic şi arab”, a declarat Abbas Shuman, adjunctul marelui imam de la Al-Azhar, în predica sa. În pofida faptului că a condamnat anunţul lui Trump, el a subliniat că ”nu este momentul protestelor, ci al deciziilor”.

În Liban, mii de membri ai partidelor islamiste şi de stânga, dar şi palestinieni au organizat un marş la Beirut.

Unii au purtat fotografii cu Trump şi steagul american barate cu un mare ”X” roşu.

Manifestaţii au avut loc, de asemenea, în trei dintre cele 12 tabere de refugiaţi palestinieni din Liban - Baddaoui, Borj-Barajne (Beirut) şi Aïn Heloue (sud).

Sursa: news.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Incidente grave în Fâșia Gaza! Un palestinian a fost ucis de armata israeliană, iar un altul a fost împușcat în cap