Antena Meniu Search
x

Indonezia suspendă vaccinul AstraZeneca și așteaptă un răspuns de la OMS

Indonezia va întârzia administrarea vaccinului AstraZeneca COVID-19, din cauza raportărilor de cheaguri de sânge în rândul unor beneficiari din Europa și așteaptă o revizuire din partea Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), a anunţat luni ministrul indonezian pentru sănătate.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 15.03.2021, 15:56

Vaccinul AstraZeneca a fost suspendat în Indonezia - Profi Media

Vaccinarea cu AstraZeneca, suspendată în Indonezia

Agenția Europeană pentru Medicamente a declarat că nu există niciun indiciu că evenimentele raportate ar fi fost cauzate de vaccinare, potrivit unei opinii repetate vineri de OMS, în timp ce AstraZeneca a declarat duminică că analiza sa nu a arătat niciun risc crescut de formare a cheagurilor de sânge la persoanele vaccinate cu acest ser. De asemenea, tot luni, şi Olanda a anunţat suspendarea vaccinării cu AstraZeneca.

"Agenția pentru alimente și medicamente a întârziat implementarea AstraZeneca, deoarece așteaptă confirmarea de la OMS", a declarat ministrul indonezian al Sănătății, Budi Gunadi Sadikin, într-o ședință parlamentară. Indonezia a primit în această lună 1,1 milioane de doze de vaccin AstraZeneca prin intermediul sistemului de vaccin COVAX și urmează să primească încă 10 milioane în următoarele două luni.

Thailanda, care a devenit prima țară din afara Europei care a întârziat utilizarea vaccinului AstraZeneca, intenționează să înceapă utilizarea vaccinului marți, au declarat oficialii, prim-ministrul și cabinetul său fiind primii care l-au făcut. Decizia va lăsa Indonezia cu doar un singur vaccin aprobat, dezvoltat de Sinovac Biotech din China, pentru a fi utilizat în procesul său de vaccinare la nivel național.

Programul său de imunizare a început în ianuarie și își propune să ajungă la 181,5 milioane de persoane într-un an. Țara din sud-estul Asiei s-a confruntat cu cel mai grav focar din regiune, înregistrând peste 1,4 milioane de infecții și 38.500 de decese.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri externe » Indonezia suspendă vaccinul AstraZeneca și așteaptă un răspuns de la OMS