Antena Meniu Search
x

Şi Olanda a suspendat, temporar, administrarea vaccinului AstraZeneca. Măsura, valabilă până în 29 martie

Olanda a suspendat administrarea vaccinului AstraZeneca din cauza posibilelor sale efecte secundare. Alte ţări, precum Danemarca, Norvegia, Bulgaria, Islanda și Thailanda au oprit deja utilizarea serului produs de firma anglo-suedeză.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 15.03.2021, 13:57

Vezi și

Guvernul olandez a declarat că măsura, care va dura până cel puțin pe 29 martie, este o măsură de precauție, potrivit BBC News.

Ieri, Irlanda a luat o decizie similară, pe fondul rapoartele de efecte adverse la adulți în Norvegia. Asta, deşi Organizația Mondială a Sănătății spune că nu există nicio legătură între vaccin și riscurile de a dezvolta cheaguri de sânge. Iar Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), care efectuează în prezent o analiză a incidentelor, spune că beneficiile vaccinului continuă să depășească riscurile sale.

Această măsură vine în contextul în care Danemarca, Islanda şi Norvegia au decis recent suspendarea utilizării vaccinului AstraZeneca. Alte ţări, ca Italaia, Austria, Estonia, Lituania, Letonia şi Luxemburg au încetat anterior administrarea vaccinurilor din anumite loturi.

Într-o declarație, guvernul olandez a declarat că acționează din precauție în urma rapoartelor din Danemarca și Norvegia cu privire la posibile efecte secundare grave.

Pe acelaşi subiect

"Trebuie să ne asigurăm că totul este corect, așa că este înțelept să ne oprim pentru moment", a declarat ministrul olandez al Sănătății, Hugo de Jonge.

Autorităţile olandeze au comandat 12 milioane de doze din serul AstraZeneca, fiind programate 300.000 de imunizări, în următoarele două săptămâni.

Italia a suspendat administrarea vaccinului AstraZeneca în regiunea Piemont, după moartea unui profesor

Duminică, regiunea Piemont, din nord-vestul Italiei, a decis suspendarea administrării vaccinului AstraZeneca, după ce un profesor a murit la o zi după ce a fost vaccinat.

“Este vorba de o măsură de extremă precauţie, în aşteptarea verificărilor cu privire la existenţa unei legături de cauzalitate între vaccinare şi deces”, a explicat Luigi Genesio Icardi, consilier pentru sănătate în Piemont.

Autorităţile nu au precizat vârsta şi identitatea profesorului care a murit, duminică, la Biella.

Joi, Italia a decis interzicerea din precauţie a folosirii unui lot de vaccinuri anti-Covid AstraZeneca, din cauza temerilor legate de formarea de cheaguri de sânge.

Pe de altă parte, inspectori ai Ministerului italian al Sănătăţii s-au deplasat, duminică, în Sicilia, pentru a ancheta decesul unui militar în vârstă de 43 de ani care a murit la 9 martie, după ce a primit prima doză de vaccin AstraZeneca. Autopsia s-a făcut sâmbătă, la spitalul din Catania.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Şi Olanda a suspendat, temporar, administrarea vaccinului AstraZeneca. Măsura, valabilă până în 29 martie