Antena Meniu Search
x

Noi infectări cu coronavirus în mai multe țări din lume. Autoritățile britanice pregătesc măsuri importante

Autoritățile din mai multe țări ale lumii au raportat noi infectări și decese provocate de coronavirus, iar britanicii pregătesc măsuri dure pentru combaterea pandemiei.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 19.03.2020, 16:07

Autoritățile ar putea decide intrarea Londrei în carantină
Stațiile de metrou din Londra, împânzite cu mesaje prin care oamenii sunt încurajați să stea acasă - Hepta
  • Autoritățile britanice pregătesc măsuri importante pentru combaterea coronavirusului
  • S-ar putea ajunge la intrarea Londrei în carantină generală

Autoritățile din mai multe țări ale lumii au raportat noi infectări și decese provocate de coronavirus, iar britanicii pregătesc măsuri dure pentru combaterea pandemiei.

În Iran s-a depășit, din nou, 1.000 de infectări pe ultimele 24 de ore și au fost înregistrate și 149 de decese noi.

Belgia a avut 309 infectări cu coronavirus în ultimele 24 de ore și șapte decese noi provocate de teribilul virus.

Chiar și în Luxemburg au fost 132 de infectări noi cu coronavirus în ultimele 24 de ore, iar doi dintre pacienți au murit.

Islanda, Indonezia, Israel, Malaysia au înregistrat recorduri de infectări în ultimele ore, în timp ce Rusia a raportat primul deces provocat de coronavirus.

În total, la nivel global, s-a ajuns la 227.755 de infectări cu coronavirus și 9.274 de decese provocate de teribilul virus. 85.275 de pacienți descoperiți cu coronavirus s-au recuperat din punct de vedere medical.

Un caz aparte îl reprezintă Marea Britanie. Deși au încercat să pară sigure în fața provocării, autoritățile britanice au început să pregătească măsuri radicale pentru combaterea pandemiei.

Conform Reuters, 20.000 de militari britanici sunt pregătiți să patruleze pe străzi pentru a-i convinge pe oameni să-și părăsească cât mai rar domiciliile.

S-ar putea ajunge chiar într-atât de departe încât să se decidă intrarea Londrei în carantină generală, în condițiile în care majoritatea instituțiilor și-au închis porțile, iar peste 40 de stații de metrou au fost și ele închise.

Sadiq Khan, primarul Londrei, a precizat că "oamenii nu ar trebui să mai iasă din casă decât dacă este cu adevărat necesar".

Regina Elisabeta a amânat vizita pe care ar fi trebuit să o primească în iunie, din partea împăratului Japoniei, și ar urma să se mute din capitala Angliei în Castelul Windsor.

Marea Britanie a ajuns la 2.689 de infectări cu coronavirus și 108 decese provocate de teribilul virus. Doar 65 dintre pacienți s-au recuperat până acum din punct de vedere medical, iar 20 de pacienți sunt în stare gravă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Noi infectări cu coronavirus în mai multe țări din lume. Autoritățile britanice pregătesc măsuri importante