Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Infern în Turcia. Incendiile de vegetaţie au scăpat de sub control şi au cuprins clădirile din Izmir: peste 600 de pompieri se luptă cu flăcările

Infern în provincia Izmir din Turcia! Incendiile de vegetaţie din ultimele zile au scăpat total de sub control, iar flăcările au ajuns aseară la clădirile din oraş. Acoperişurile mai multor blocuri au luat foc, iar zeci de oameni au fost nevoiţi să îşi părăsească imediat locuinţele. Peste 600 de salvatori din 23 de regiuni au fost trimişi în Izmir pentru stingerea focarelor.

de Redactia Observator

la 17.08.2024 , 07:47

Sunt imagini devastatoare care arată iadul prin care au trecut în ultimele zile atât locuitorii cât şi turiştii din provincia Izmir. Flăcările au avansat rapid din cauza vântului puternic, care a suflat cu peste 80 de kilometri pe oră, iar aseară, au ajuns până la clădirile din oraş. Vâlvătaia a cuprins acoperișurile mai multor blocuri dintr-un cartier rezidenţial, iar focul cu greu a putut fi stăpânit de pompieri.

Peste 600 de salvatori din 23 de regiuni au fost trimişi în Izmir pentru stingerea focarelor

Peste 600 de salvatori din 23 de regiuni au fost trimişi în Izmir pentru stingerea focarelor. În ciuda eforturilor disperate ale pompierilor, şaisprezece case s-au făcut scrum, iar alte o sută de locuinţe si două cartiere evacuate. Regiunea turcă este des frecventată şi de turiştii români, mai ales în timpul verii. Alte imagini distribuite pe reţelele sociale surprind scene apocaliptice. Flăcările aproape că au înghiţit aceste două maşini în care se află mai multe persoane care încearcă să se salveze.

Vezi și

Într-un alt sat, localnicii au luptat de unii singuri cu flăcările. Au cerut disperaţi ajutorul şi spun ei, au fost lăsaţi de izbelişte, chiar de cei care ar fi trebuit să îi salveze. "Tot cartierul arde, e o mare rușine, toate casele ard. Rușine! Nu poate exista un singur echipaj de pompieri", spune un localnic. Şi în Albania, autorităţile continuă lupta cu incendiile de vegetaţie. 20 de focare au fost raportate pe întreg teritoriul ţării, iar pompierii încă nu au reuşit să le ţină sub control pe toate. Între timp, cei 40 de pompieri români din Grecia s-au întors acasă, după ce au luptat mai bine de două săptămâni cu flăcările.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Ştiri externe » Infern în Turcia. Incendiile de vegetaţie au scăpat de sub control şi au cuprins clădirile din Izmir: peste 600 de pompieri se luptă cu flăcările