Antena Meniu Search
x

Video Informaţii revoltătoare în cazul românilor luaţi de ape în Italia. Patrizia a sunat de patru ori la 112 şi nu i-a răspuns nimeni

Este anchetă penală în Italia în cazul celor trei români luaţi de viitură în nordul ţării. Procurorii vor să afle dacă tinerii puteau fi salvaţi. Anchetatorii au descoperit că una dintre fete a sunat de patru ori la 112 să ceară ajutor, iar ultima oară nu i-a mai răspuns nimeni. Pentru a patra zi la rând o armată de oameni l-a căutat astăzi pe Cristian Molnar şi tot fără rezultat. 

de Redactia Observator

la 04.06.2024 , 20:52

Peste o sută de pompieri, voluntari şi scafandri participă la misiunea de căutare a lui Cristian Molnar. Echipele de salvare survolează şi deasupra râului Natisone cu elicopere şi drone. Speranţele de a-l găsi în viaţă pe tânărul de 25 de ani scad de la zi la zi. Intervenţia este mult îngreunată de faptul că plouă în continuare.

"Au fost precipitaţii şi este prevăzută creşterea cu 100 de centimetri a nivelului râului Natisone în următoarele ore. Cu siguranţă, asta nu ajută, dar căutările noastre vor continua", spune pompierul Valmore Venturini

Între timp, trupurile celor două românce Patrizia şi Bianca au fost depuse astăzi la o capelă din Udine. Mâine vor fi transferate cu avionul în România şi înmormântate în localitatea Tarna Mare din Satu Mare.

Vezi și

Mama Patriziei, revoltă asupra martorilor

Pe acelaşi subiect

Sfâşiată de durere, mama Patriziei s-a revoltat pe martorii care ar fi putut interveni să o salveze.

"Toţi făceau fotografii, clipuri video, nimeni nu intra în apă să salveze trei vieţi. Cum este posibil aşa ceva?! Suntem mai interesaţi de videoclipuri, de aprecieri pe reţelele de socializare, de toate astea, dar nu să salvăm trei tineri", mărturiseşte, în lacrimi, Mihaela Tritean, mama Patriziei.   

Ancheta tragediei se complică. Procurorii au descoperit că Patrizia a sunat la 112 din mijlocul apelor şi a cerut ajutor de mai multe ori. Ultima dată nu i-a mai răspuns nimeni. 

"Infracţiunea este de ucidere din culpă, a fost deschisă o anchetă in rem, deci fără a avea un suspect. Totul s-a întâmplat într-un arc temporal de aproximativ jumătate de oră. Primul telefon a fost dat de fată la 13:29. Potrivit statului, au fost patru apeluri telefonice ale fetei, dintre care unul pierdut, fără răspuns", declară procurorul Udine, Massimo Lia.

La Academia de Arte frumoase din Udine, unde studia Patrizia, colegii au făcut un altar în memoria ei. Pe o masă, în sala de clasă, au adus flori, mesaje de adio şi ursuleţi de pluş. 

Localnicii cer reguli mai stricte în zona în care s-a produs tragedia

Localnicii cer reguli stricte în zona plajei unde cei trei tineri au fost luaţi de ape şi spun că în fiecare an cel puţin un om moare înecat acolo. 

"Nimeni nu are încredere în zona noastră, să meargă pe acele plaje mici de acolo, de la Premariacco. Ar fi putut fi copiii mei. Fetele acelea frumoase ... suntem toţi şocaţi. Accesul pe acea bucată de râu ar trebui să fie interzis", mărturiseşte un localnic.

Autorităţile vor să închidă plaja şi să impună reguli de acces. În plus, vor să schimbe şi modul în care salvatorii intervin la urgenţe. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 7 voturi
Întrebarea zilei
Care credeţi că este cel mai fericit oraş din România?
Observator » Stiri externe » Informaţii revoltătoare în cazul românilor luaţi de ape în Italia. Patrizia a sunat de patru ori la 112 şi nu i-a răspuns nimeni