Antena Meniu Search
x

Înghețata care se topește mai greu

Cercetătorii scoţieni au aflat secretul care face îngheţata să se topească mai greu, chiar şi când afară sunt 40 de grade. Oamenii de ştiinţă spun că o proteină descoperită, de curând, în laborator, poate face ca deliciosul desert să reziste de 3 ori mai mult în stare solidă

Vezi și

Cercetătorii scoţieni au aflat secretul care face îngheţata să se topească mai greu, chiar şi când afară sunt 40 de grade. Oamenii de ştiinţă spun că o proteină descoperită, de curând, în laborator, poate face ca deliciosul desert să reziste de 3 ori mai mult în stare solidă. 

Iar veştile bune nu se opresc aici. Noul ingredient va face ca îngheţata să fie mai cremoasă şi ar putea chiar să ajute producătorii să reducă din cantitatea de zahăr folosită. Înainte ca noul ingredient să poată fi folosit, însă, în producţia în masă, mai e nevoie de aproximativ 2 ani de teste pentru a fi eliminate toate potenţialele riscuri pentru sănătate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Înghețata care se topește mai greu