Antena Meniu Search
x

Însoțitoarele de zbor din China sunt sfătuite să poarte scutece pentru a evita să meargă la toaletă, pentru a reduce riscul infecției cu COVID

Cum cazurile de COVID nu dau semne că ar scădea prea curând, oficialii din domeniul transporturilor din întreaga lume au căutat modalități de a ține pasagerii și echipajul în siguranță la bordul avioanelor.

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 11.12.2020, 12:37

Noile măsuri au fost primite cu scepticism.
Noile măsuri au fost primite cu scepticism. - Profimedia Images
  • Măsura a stârnit un val de critici.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Pe 25 noiembrie, Administrația Aviației Civile din China (CAAC) a anunțat noi măsuri pentru industria aeriană a țării. Documentul conține sfaturi despre cele mai eficiente practici de igienă de implementat pe aeronave și în aeroporturi, potrivit CNN.

Una dintre măsuri, care prevede ca însoțitoarele de zbor să poarte scutece de unică folosință, astfel încât să nu fie nevoie să folosească baia, a fost intens criticată. 

Personalul de la bordul avioanelor care efectuează curse înspre și dinspre țările cu risc epidemiologic ridicat trebuie să poarte „măști, mănuși de unică folosință, ochelari de protecție, pălării de unică folosință și echipament de protecție de unică folosință”.

„Se recomandă ca membrii echipajului să poarte scutece de unică folosință și să evite utilizarea toaletelor cu excepția circumstanțelor speciale pentru a evita riscurile de infecție”, prevede documentul citat.

Deși astfel de sfaturi pot părea radicale, nu este un secret faptul că toaletele pot fi locul cu cei mai mulți germeni, într-un avion.

În august, o femeie care călătorea din Italia în Coreea de Sud a contractat coronavirus în timpul călătoriei sale, după ce a fost la baie, singurul loc în care nu a purtat o mască.

Compania aeriană japoneză ANA a anunțat la începutul acestui an că testează un prototip al unei noi uși de toaletă care poate fi deschisă fără a fi nevoie de mâini. Între timp, Boeing a brevetat o „toaletă cu sistem de autocurățare” care ar folosi lumina UV pentru a curăța 99,9% din germeni, după fiecare utilizare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Însoțitoarele de zbor din China sunt sfătuite să poarte scutece pentru a evita să meargă la toaletă, pentru a reduce riscul infecției cu COVID