Antena Meniu Search
x

Staţiuni din Grecia şi Turcia, lovite de TSUNAMI! Insula Kos şi Bodrum, cele mai afectate în urma CUTREMURULUI de 6,7 pe Richter (VIDEO)

Un cutremur puternic, cu magnitudinea de 6,7, şi epicentrul în Marea Egee, a afectat destinații turistice foarte frecventate din Turcia și Grecia, având epicentrul în Marea Egee.  

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 21.07.2017, 13:38

Un cutremur puternic, cu magnitudinea de 6,7, şi epicentrul în Marea Egee, a afectat destinații turistice foarte frecventate din Turcia și Grecia, având epicentrul în Marea Egee. 

Cel puțin doi oameni au murit și peste 120 au fost răniţi pe insula Kos, din Grecia, în timp ce în orașul turc Bodrum s-au produs inundații din cauza unui tsunami. La Bodrum, cel puțin 70 de oameni au ajuns la spital, fiind răniți în încercarea de pleca din stațiune după cutremur. 

Citeşte şi: CUTREMUR de 6,7 grade pe coasta de vest a Turciei, lângă Bodrum! Sunt MORŢI şi SUTE DE RĂNIŢI. Seismul a fost resimţit puternic şi în Grecia (VIDEO)

De asemenea, în cartierul Gumbet, din Bodrum, mai multe magazine au fost avariate de tsunamiul de mici dimensiuni, relatează postul de televiziune NTV. 

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cutremurul a avut loc la 12 km nord-est de Kos, în apropiere de coastele Turciei, la o adâncime de 10 kilometri, potrivit datelor institutului american de monitorizare geologică USGS. Magnitudinea inițială a seismului a fost evaluată la 6,9, dar apoi a fost revizuită la 6,7. Autoritățile turce și elene au estimat magnitudinea la 6,3 și respectiv 6,4. 

Citeşte şi: MOMENTE DRAMATICE surprinse în timpul CUTREMURULUI DE PROPORŢII care a lovit Grecia şi Turcia, în această dimineaţă! (VIDEO)

În Turcia, oamenii au fost avertizați în privința unor replici.

Sunt mai multe clădiri afectate, cu precădere în insula Kos. 

Portul Kos a suferit stricăciuni, potrivit pazei de coastă elene. Un feribot nu a putut acosta, din cauza infrastructurii afectate de cutremur. În apropierea portului se află mai multe cafenele și baruri. 

Autoritățile elene au trimis elicoptere pentru a-i evacua pe răniți către insula Rhodos. 

În Bodrum mai multe magazine din cartierul Gumbet au avut de suferit din cauza ridicării nivelului mării. Un hotel a fost inundat.

Imaginile filmate au surprins sute de oameni ieșind din clădiri și stând în stradă, mașini care se mișcă și obiecte căzute de pe rafturile magazinelor. Cutremurul s-a simțit în mai multe zone din provincia Mugla. Au fost raportate pene de curent. 

La Bitetz, o staţiune aflată la şase kilometri vest de Bodrum, cutremurul a scos în stradă oamenii speriaţi. Turiştii s-au întors, în camerele lor pentru a-şi lua lucrurile, dar au preferat să petreacă noaptea afară. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Staţiuni din Grecia şi Turcia, lovite de TSUNAMI! Insula Kos şi Bodrum, cele mai afectate în urma CUTREMURULUI de 6,7 pe Richter (VIDEO)