Antena Meniu Search
x

Interceptări obținute de americani: ce spun mai mulți oficiali ruși despre invadarea Ucrainei

Unii oficiali ruși au îndoieli cu privire la o eventuală invazie pe scară largă a Rusiei în Ucraina, pentru că ar fi mai costisitoare și mai dificilă decât își dau seama președintele Putin și alți lideri de la Kremlin, potrivit unor interceptări obținute de serviciile secrete americane, scrie CNN.  

de Redactia Observator

la 08.02.2022, 11:35

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Profimedia Images

Mai multe surse din cadrul serviciilor de Apărare şi Securitate s-au plâns, de asemenea, că planurile lor au fost descoperite și expuse public de către Occident. Însă, nu există nicio dovadă că aceștia s-ar opune planului general sau că s-ar revolta împotriva ordinelor lui Putin, au declarat două dintre sursele citate. O altă sursă apropiată de serviciile de informații americane a remarcat că Rusia are o armată profesionistă care ar fi așteptat să execute în mod eficient ordinele lui Putin.

Totuși, personalul rus al Apărării are îndoieli cu privire la planul Kremlinului, potrivit unui înalt oficial european. „Nu înțeleg cu adevărat care este planul”. 

Rusia are pregătită aproximativ 70% din puterea de luptă de care crede că ar avea nevoie pentru o invazie pe scară largă a Ucrainei și trimite mai multe grupuri tactice de batalion la graniț[, au declarat doi oficial americani pentru Reuters. În ultimele două săptămâni, numărul grupurilor de batalioane tactice în regiunea graniței a crescut iar vineri acesta a ajuns, de la 60, la 83. Alte 14 sunt în tranzit, au declarat, sub condiția anonimității, surse oficiale ale SUA pentru Reuters.

Kievul ar putea cădea în 72 de ore

Serviciile secrete occidentale estimează că invazia Ucrainei ar urma să înceapă în jurul datei de 15 februarie printr-o operaţiune de tip război fulger. Soldații ruși ar putea înconjura sau captura Kievul, în 72 de ore. Președintele Volodimir Zelenski va fi îndepărtat de la putere şi înlocuit cu un lider prorus, iar cei care se opun noului regim ar ajunge în lagăre, dacă informaţiile culese de agenţi occidentali sunt corecte.

În ciuda ofensivei de scurtă durată, bilanţul ar fi unul tragic. Invazia Ucrainei ar urma să facă peste 50.000 de morţi, numai în rândul civililor. 15.000 de soldaţi ucraineni şi 4000 de militari ruşi ar putea pieri în lupte. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Interceptări obținute de americani: ce spun mai mulți oficiali ruși despre invadarea Ucrainei