Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Un grup de antivaccinişti ar fi plănuit să ucidă premierul unui land din Germania. Poliţia a intervenit în forţă

Operaţiune de amploare a poliţiei germane care a făcut miercuri, 15 decembrie, mai multe percheziţii în landul Saxonia, în cadrul unei anchete ce vizează un grup de anti-vaccinişti. Potrivit Reuters, aceştia ar fi complotat pentru uciderea lui Michael Kretschmer, premierul landului Saxonia.

de Redactia Observator

la 15.12.2021 , 18:19

Percheziţiile domiciliare au avut loc în Dresda, poliţia vizând mai mulţi membri ai unui grup de anti-vaccinişti care complotau pentru uciderea lui Michael Kretschmer. Discuţiile purtate de membrii grupului pe reţeaua de socializare Telegram au fost interceptate de poliţiştii germani. Oamenii erau nemulţumiţi de măsurile restrictive impuse de premier în landul Saxonia şi au considerat că singura opţiune de a scăpa este uciderea lui Michael Kretschmer.

Ancheta poliţiei, plecată de la o anchetă jurnalistică

"Declaraţiile unor membri ai grupului lăsau să se înţeleagă că ei ar putea fi în posesie de arme reale şi de arbalete", se arată în comunicatul poliţiei germane. Ancheta poliţiei a început după cea a jurnaliştilor de la ZDF, postul public de televiziune. Jurnaliştii au fost primii care au aflat de existenţa acestui grup şi s-au infiltrat printre membrii acestuia. Când au aflat informaţii sensibile, s-au retras şi au transmis informaţiile poliţiei care a preluat cazul.

Vezi și

Conform mesajelor transmise pe grupul de Telegram, membrii grupării îndemnau oamenii să se opune măsurilor luate de autorităţi chiar şi "cu arme, dacă este necesar". Conform poliţiei germane, mişcarea anti-vaccinistă este puternic reprezentată în landul Saxonia, de aici pornind de fapt trendul antivaccinist în întreaga ţară.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » Un grup de antivaccinişti ar fi plănuit să ucidă premierul unui land din Germania. Poliţia a intervenit în forţă