Antena Meniu Search
x

Criză de vaccin în Germania. Ministrul Sănătăţii anunţă că nu sunt suficiente doze pentru menţinerea campaniei

Germania nu a comandat suficiente vaccinuri și nici nu a stocat suficient pentru a-și putea menține campania de vaccinare în primul trimestru al anului viitor, a declarat marți ministrul Sănătății Karl Lauterbach.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 15.12.2021, 09:28

Germania spune că nu are suficient doze de vaccin
Germania spune că nu are suficient doze de vaccin - Shutterstock

„Lucrez de zile întregi pentru a scăpa de deficitul de vaccinuri”, a declarat Lauterbach pentru postul public AFD. „Dar într-adevăr, nu avem suficiente vaccinuri”. Anunțul vine în timp ce Germania se luptă cu o creștere a cazurilor care a împins Europa înapoi în epicentrul pandemiei, varianta Omicron recent descoperită conducând creșterea, screi CNN.

Număr record de cazuri înregistrate în Germania

Săptămâna trecută, Germania a înregistrat cel mai mare număr de decese zilnice cauzate de Covid-19 din februarie. La începutul acestei luni, țara a interzis persoanelor nevaccinate accesul în magazine, cu excepția celor mai esențiale, cum ar fi supermarketurile și farmaciile, ca parte a noilor restricții pentru a reduce răspândirea virusului.

Cu toate acestea, procentul clor complet vaccinați a rămas la puțin sub 70 la sută timp de săptămâni bune. Puțini oameni primesc prima doză de vaccin. Liderii țării au spus anterior că ar lua în considerare obligativitatea vaccinării la nivel național încă din februarie 2022 -- deși lipsa continuă de vaccinuri ar putea afecta un astfel de efort. Între timp, campania de vaccinare a țării pentru copiii cu vârste între cinci și unsprezece ani a început marți.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Criză de vaccin în Germania. Ministrul Sănătăţii anunţă că nu sunt suficiente doze pentru menţinerea campaniei