Antena Meniu Search
x

Inundațiile de pe râul Irpin le-ar putea strica planurile rușilor. Imagini filmate cu drona la nord-vest de Kiev. VIDEO

O înregistrare video realizată cu drona, în apropierea satului ucrainean Rakivka, arată inundații în bazinul râului Irpin, la nord-vest de Kiev. Acest lucru ar putea încetini sau stopa ofensiva rușilor în Ucraina.

de Redactia Observator

la 23.03.2022, 22:52

Inundații pe râul Irpin, în regiunea Kievului
Inundații pe râul Irpin, în regiunea Kievului - Captură video Twitter

Timp de câteva zile, imaginile din satelit au arătat creșterea nivelului apelor râului Irpin. Acum, o nouă înregistrare video cu drona oferă o imagine mai clară asupra extinderii inundațiilor în sud. CNN a verificat autenticitatea videoclipului. Acesta a fost publicat marți, dar informațiile tehnice arată că fișierul video a fost creat luni. Videoclipul arată, de asemenea, un tanc rusesc trăgând spre malul estic al râului Irpin, relatează Mediafax.

Inundaţiile le-ar putea strica planurile rușilor

Armata rusă controlează o mare parte din malul vestic al râului Irpin, în jurul Rakivka, iar armata ucraineană apără nord-vestul Kievului, în jurul Moshchun. Râul este esențial pentru înaintarea rusă spre Kiev. Dacă rușii nu-l pot traversa, nu pot cuceri orașul dinspre vest.

Nu este clar cum a început inundația. Apa nu mai este reținută de barajul din zonă și fie porțile au fost deschise intenționat de ucraineni, fie complexul a fost lovit de o rachetă.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Războiul Rusia - Ucraina continuă

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că discuțiile cu Rusia sunt în desfășurare. Între timp, guvernul francez a specificat că nu există un acord de încetare a focului, după ce președintele Emmanuel Macron a vorbit separat cu omologii săi din Rusia și Ucraina, notează CNN. În tot acest timp, președintele american Joe Biden plănuiește să aplice noi sancțiuni Rusiei. Se așteaptă ca anunţul să fie făcut joi, când va călători la Bruxelles pentru discuții cu liderii NATO și G7.

Tensiunile au atins un nou punct critic, după ce purtătorul de cuvânt al lui Putin a refuzat să excludă utilizarea armelor nucleare într-un interviu acordat marți pentru CNN, spunând că vor fi folosite doar în cazul unei ''amenințări existențiale'' la adresa Rusiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Inundațiile de pe râul Irpin le-ar putea strica planurile rușilor. Imagini filmate cu drona la nord-vest de Kiev. VIDEO