Antena Meniu Search
x

Curs valutar

"Ipocrizia bogaţilor". Luptătorul "verde" Bill Gates și Jeff Bezos au petrecut pe un iaht de lux cu emisii puternice de dioxid de carbon

Bill Gates și Jeff Bezos, unii dintre cei mai preocupați miliardari cu privire la schimbările climatice, au fost acuzați de ipocrizie, după ce au fost surprinși petrecând pe un iaht de lux cu emisii puternice de dioxid de carbon, pe coasta Turciei.

de Redactia Observator

la 02.11.2021 , 14:34

"Ipocrizia bogaţilor". Luptătorii "verzi", Bill Gates și Jeff Bezos, au petrecut pe un iaht de lux cu emisii puternice de dioxid de carbon
"Ipocrizia bogaţilor". Luptătorii "verzi", Bill Gates și Jeff Bezos, au petrecut pe un iaht de lux cu emisii puternice de dioxid de carbon - Profimedia Images

Cofondatorul Microsoft, Bill Gates, și-a serbat cea de-a 66 aniversare în Turcia, pe iahtul de lux "Lana", în compania lui Jeff Bezos, scrie Daily Mail. De asemenea, Gates și-a transportat oaspeții spre un club exclusivist cu elicopterul. Combustibilul folosit pentru propulsarea elicopterelor emite aproape 10,000kg dioxid de carbon la 3 litri arși. Potrivit presei britanice, și fondatorul Amazon s-a deplasat spre petrecere tot cu un elicopter. 

Atât Bill Gates cât și Jeff Bezos sunt acuzați că folosesc iahturi care emit peste 7.000 de tone de dioxid de carbon pe an sau 19 tone pe zi. În urma acestor dezvăluiri, cei doi miliardari și-au atras critici dure pe rețelele sociale, fiind acuzați de ipocrizie. 

"Iată cine ne bate nouă obrazul și ne ține predici privind așa zisa criză climatică", scrie un utilizator, pe Twitter. "Regulile nu se aplică și în cazul lor?!".

Articolul continuă după reclamă

Acord istoric la COP26

Evenimentul a avut loc în ajunul summiturilor G20 și COP26, un moment definitoriu pentru acțiunea climatică. În cadrul COP26, peste 100 de lideri mondiali au ajuns la un acord privind eliminarea defrişărilor până în 2030, iar marţi Statele Unite vor anunţa noi reglementări privind emisiile de metan din exploatările de petrol şi gaze.

COP26 a debutat pe 31 octombrie, la Glasgow, şi se va încheia pe 12 noiembrie. Luni, prim-ministrul indian Narendra Modi a spus că ţara sa îşi ia angajamentul să ajungă la emisii zero de gaze cu efect de seră până în 2070, cu două decenii mai târziu decât obiectivul COP26.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri externe » "Ipocrizia bogaţilor". Luptătorul "verde" Bill Gates și Jeff Bezos au petrecut pe un iaht de lux cu emisii puternice de dioxid de carbon