Antena Meniu Search
x

Iranul a sechestrat o navă cu conexiuni cu Israel în Strâmtoarea Ormuz. Cargobotul este deţinut parţial de miliardarul Eyal Ofer

Gărzile Revoluționare ale Iranului au sechestrat,sâmbătă, un portcontainer "cu legături" cu Israelul în Golf, a anunțat agenția oficială IRNA, la câteva zile după ce Teheranul a avertizat că ar putea închide zona traficului maritim. relatează AFP.

de Redactia Observator

la 13.04.2024, 20:58

Vezi și

Agenția de știri de stat iraniană IRNA a relatat că un elicopter al Gărzilor Revoluționare a abordat și a dus în apele iraniene nava MSC Aries, sub pavilion portughez. Agențiile de securitate maritimă anunțaseră anterior că o navă a fost abordată și confiscată de "autoritățile regionale" în Strâmtoarea Ormuz, între Emiratele Arabe Unite și Iran, relatează Reuters, citat de Mediafax.

Potrivit IRNA, nava "care poartă pavilion portughez și este administrată de societatea Zodiac, care îi aparține capitalistului sionist Eyal Ofer", este "dirijată spre apele teritoriale" ale Iranului.

Iranul ameninţă cu riposta

Iranul a amenințat că va riposta la presupusele atacuri aeriene israeliene asupra consulatului său din capitala siriană Damasc, la 1 aprilie, care au ucis șapte ofițeri ai Gardienilor Revoluției, inclusiv doi comandanți de rang înalt.

Pe acelaşi subiect

Președintele american Joe Biden a declarat vineri că se așteaptă ca Iranul să atace Israelul, dar a avertizat Teheranul să nu procedeze astfel.

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, contraamiralul Daniel Hagari, a declarat că "Iranul va suporta consecințele dacă va alege să escaladeze și mai mult această situație", ca răspuns la rapoartele privind capturarea navei MSC Aries.

Marți, șeful naval al Gărzilor Revoluționare, Alireza Tangsiri, a declarat că ar putea închide Strâmtoarea Ormuz dacă se consideră necesar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Stiri externe » Iranul a sechestrat o navă cu conexiuni cu Israel în Strâmtoarea Ormuz. Cargobotul este deţinut parţial de miliardarul Eyal Ofer