Antena Meniu Search
x

Video Israelul se pregăteşte să fie atacat direct în acest weekend. Iranul şi-a plasat toate forţele armate în stare de alertă maximă

Israelul se pregăteşte pentru un atac direct din partea Iranului în sudul sau nordul ţării în următoarele 24 sau 48 de ore, a declarat joi seara pentru Wall Street Journal o sursă familiarizată cu dosarul, relatează vineri postul de televiziune israelian i24News, citat de Agerpres. 

de Redactia Observator

la 12.04.2024, 19:50

Vezi și

Dar o persoană informată de liderii iranieni a declarat totuşi că planurile de atac sunt în dezbatere, iar o decizie finală nu ar fi fost încă luată. Iranul a ameninţat public că va riposta la atacul atribuit Israelului în Siria la 1 aprilie, în care au fost ucişi înalţi oficiali iranieni.

SUA: Atacul Iranului nu va fi suficient de puternic pentru a atrage SUA în război

Surse iraniene au declarat joi agenţiei de presă Reuters că Iranul ar fi comunicat Washingtonului că va răspunde într-un mod "controlat" la atacul asupra clădirii consulatului său din Damasc pentru a evita o escaladare majoră şi fără să acţioneze în pripă.

Mesajul Iranului către americani a fost transmis de ministrul iranian de externe Hossein Amir-Abdollahian prin Sultanatul Oman, unde s-a aflat în vizită duminica trecută. Mai târziu, un responsabil american a declarat pentru Reuters că SUA se aşteptau la un atac al Iranului împotriva Israelului, dar că acesta că nu va fi suficient de puternic pentru a antrena Washingtonul într-un război.

Pe acelaşi subiect

Iranul şi-a plasat toate forţele armate în stare de alertă maximă

Canalul de televiziune CBS News a relatat săptămâna trecută că SUA au strâns informaţii cu privire la ceea ce ar putea fi un atac de retorsiune iranian. Conform serviciilor de informaţii americane, Iranul planifică un atac de represalii cuprinzând un roi de drone şi rachete de croazieră Shahed ce vor fi lansate simultan asupra Israelului, potrivit CBS.

În acelaşi timp, publicaţia americană New York Times citează doi responsabili iranieni care au declarat că ţara lor şi-a plasat toate forţele armate în stare de alertă maximă şi a decis un răspuns direct împotriva statului israelian, conform postului de televiziune citat

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
În Polonia, Legea îi obligă pe dezvoltatori să planteze arbori pentru fiecare aviz de construcţie. România ar trebui să preia acest model?
Observator » Stiri externe » Israelul se pregăteşte să fie atacat direct în acest weekend. Iranul şi-a plasat toate forţele armate în stare de alertă maximă