Antena Meniu Search
x

Teheranul neagă orice implicare în tentativa de asasinare asupra scriitorului Salman Rushdie. Scriitorul a fost condamnat în Iran pentru blasfemie

Iranul a negat "categoric" luni orice legătură cu atacatorul care l-a înjunghiat pe Salman Rushdie, autorul romanului "Versete satanice", la o conferinţă organizată vineri în nordul Statelor Unite, informează France Presse şi Reuters, citate de Agerpres.

de Redactia Observator

la 15.08.2022, 12:25

Scriitorul Salman Rushdie
Salman Rushdie a fost condamnat la moarte de un tribunal iranian pentru cartea "Versete satanice". - Profimedia

"Negăm categoric" orice legătură între agresor şi Iran şi "nimeni nu are dreptul să acuze Republica Islamică Iran", a declarat Nasser Kanaani, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, în prima reacţie oficială a Teheranului la atacul împotriva scriitorului britanic.

"În acest atac, doar Salman Rushdie şi susţinătorii săi merită să fie blamaţi şi chiar condamnaţi", a subliniat el, în timpul conferinţei de presă săptămânale la Teheran. "Prin insultarea lucrurilor sacre ale islamului şi depăşirea liniilor roşii a peste un miliard şi jumătate de musulmani şi tuturor adepţilor religiilor divine, Salman Rushdie s-a expus mâniei şi furiei oamenilor", a adăugat Nasser Kanaani.

Libertatea de exprimare nu justifică insultele lui Rushdie asupra religiei în scrierile sale, a mai notat Kanaani. Iranul nu are alte informaţii despre atacatorul lui Rushdie cu excepţia a ceea ce a apărut în mass-media, a conchis el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Teheranul neagă orice implicare în tentativa de asasinare asupra scriitorului Salman Rushdie. Scriitorul a fost condamnat în Iran pentru blasfemie