Antena Meniu Search
x

Irlanda are începând de azi un premier HOMOSEXUAL: Leo Varadkar a fost ales preşedintele partidului Fine Gael

Irlanda are începând de azi un premier homosexual, Leo Varadkar fiind ales preşedintele partidului de centru-dreapta Fine Gael.

Irlanda are începând de azi un premier homosexual, Leo Varadkar fiind ales preşedintele partidului de centru-dreapta Fine Gael.

Leo Varadkar, 38 de ani, fiu al unui imigrant indian şi al unei irlandeze, a fost primul ministru irlandez care şi-a afişat deschis homosexualitatea anunţând acest lucru într-un interviu la radio în 2015.

Varadkar, de profesie medic, a fost ales deputat în 2007 înainte de a ocupa mai multe funcţii de ministru. El a făcut campanie în favoarea căsătoriei între persoane de acelaşi sex şi a relaxării legii privind avortul, apărând, ca majoritatea din Fine Gael, măsurile de austeritate economică. 

În vârstă de 44 de ani, Varadkar a fost ales pentru prima dată în parlament în 1998, după moartea tatălui său care a ocupat acest scaun înaintea lui în circumscripţia Cork South-Central. 

Căsătorit şi tatăl a trei fete, el a ocupat în trecut postul de ministru al agriculturii, precum şi al apărării. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Irlanda are începând de azi un premier HOMOSEXUAL: Leo Varadkar a fost ales preşedintele partidului Fine Gael