Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Islanda stă ca pe ace după o serie de erupţii vulcanice. Un oraș și un complex turistic, evacuate

Un oraș și un complex turistic din Islanda au fost evacuate din cauza vulcanului care a început să erupă. Esta a cincea erupție din ultimele șase luni. Anterior, mii de oameni au fost evacuați și mai multe case au fost distruse.

de Redactia Observator

la 31.05.2024 , 16:40

Noi evacuări după seria de erupţii vulcanice din Islanda Noi evacuări după seria de erupţii vulcanice din Islanda - Profimedia

Erupția a început miercuri în Peninsula Reykjanes. Lava iese în continuare, dar se pare că activitatea vulcanică a scăzut semnificativ în ultimele ore.

Serie de erupții vulcanice în Islanda

Orașul Grindavik a fost din nou evacuat, relatează Mediafax. De asemenea, Centrul spa geotermal Blue Lagoon, de renume mondial, a fost obligat să se închidă.

Articolul continuă după reclamă

Vulcanul se află la sud de capitala Reykjavik, în peninsula Reykjanes, unde locuiesc aproximativ 30.000 de oameni. Seria recentă de erupții a început în luna decembrie. La precedentele erupții, autoritățile au fost nevoite să facă evacuări.

Mai multe drumuri importante au fost închise, iar lava a distrus mai multe case din orașul de pescari Grindavik.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vă permiteţi să investiţi cel puţin 25 de lei pe zi?
Observator » Ştiri externe » Islanda stă ca pe ace după o serie de erupţii vulcanice. Un oraș și un complex turistic, evacuate