Antena Meniu Search
x

Video Israel anunţă "paşaportul verde", document oferit după doza de rapel. Măsura naşte controverse

Israelienii vor simţi, din nou, gustul libertăţii, după vaccinare. De mâine, se redeschid magazinele, mallurile, pieţele şi muzeele. Însă doar cei imunizaţi au parte de beneficiile relaxării.  Cu aşa-numitul "paşaport verde" vor putea merge la concerte şi chiar călători în Grecia şi Cipru. 

de Redactia Observator

la 20.02.2021, 22:27

Vezi și

Paşaportul verde

Un certificat încărcat într-o aplicaţie pe telefonul mobil devine bilet de intrare în locuri precum sălile de fitness, lăcaşurile de cult şi concerte. Numit "Paşaportul verde", documentul este primit la o săptămână după rapel.

Până acum, aproape jumătate din populaţie a fost vaccinată. Iar cei imunizaţi îşi fac deja planuri de vacanţă. Israelul a semnat acorduri pentru repornirea turismului cu Grecia şi Cipru.

Nicos Anastasiades, preşedintele Ciprului: "Cetăţenilor israelieni, care au fost vaccinaţi cu un ser aprobat de Agenţia Europeană a Medicamentului, nu li se va cere să facă un test PCR pentru a călători în Cipru şi nici nu vor fi plasaţi în carantină la sosire"

Vaccinarea împarte Ţara Sfântă în două. Cei care au refuzat imunizarea nu se vor putea bucura de relaxarea restricţiilor. Iar ministrul Sănătăţii anunţă că angajaţii din mai multe domenii nu se vor putea întoarce la muncă fără vaccin sau fără un test PCR, repetat la fiecare 48 de ore. 

Benjamin Netanyahu, premierul Israelului: "Vreau să mă adresez celor 570.000 de oameni cu vârsta de peste 50 de ani care încă nu s-au vaccinat. Vreau să vă spun că aproape 100% dintre decese şi complicaţii severe se regăsesc în această grupă de vârstă"

Măsura naşte controverse. Mai multe organizaţii spun că ar fi, de fapt, discriminatorie faţă de tinerii sub 16 ani, femeile însărcinate şi bolnavii cu afecţiuni grave care nu se pot vaccina. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Israel anunţă "paşaportul verde", document oferit după doza de rapel. Măsura naşte controverse