Antena Meniu Search
x

Foto Scădere dramatică a cazurilor grave de COVID-19 și a spitalizărilor la persoanele vaccinate cu Pfizer-BioNtech, în Israel (studiu)

Cea mai mare companie din domeniul sănătății din Israel a raportat o scădere cu 94% a cazurilor simptomatice de COVID-19 în rândurile a 600.000 de persoane care au primit cele două doze de vaccin Pfizer-BioNtech. Aceasta este cel mai mare studiu realizat în Israel, până la această dată.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 15.02.2021, 14:05

vaccinare Israel
Bărbat fotografiat în timp ce primește vaccinul anti-COVID-19, Ierusalim, 10 ianuarie 2021 - Shutterstock
  • Autoritățile israeliene duc o campanie agresivă de vaccinare, iar rezultatele nu au întârziat să apară

Organizația Clalit, care furnizează servicii de sănătate pentru jumătate din populația Israelului, a anunțat că persoanele care au primit prima doză de vaccin și rapelul au cu 92% mai puține șanse de a dezvolta forme severe de boală.

Comparația a fost făcută cu alte sute de mii de persoane, care însă care nu au primit serul Pfizer-BioNtech, informează Reuters. În cadrul studiului au fost luate în calcul și afecțiunile preexistente în cadrul subiecților din cele două grupuri.

"Arată fără echivoc faptul că vaccinul pentru coronavirus de la Pfizer este extrem de eficient în lumea reală după doar o săptămână de la a doua doză, exact cum s-a stabilit în studiile clinice", a declarat Ran Balicer, șeful diviziei de inovare din cadrul Clalit.

Rezultate clare după vaccinarea cu Pfizer-BioNtech

Acesta a adăugat că serul Pfizer, realizat în parteneriat cu germanii de la BioNTech, este chiar mai eficient la două săptămâni după rapel.

Mai mult, cercetătorii de la Institutul de Știință Weizmann, din apropiere de Tel Aviv, și care au centralizat datele privind pandemia, au transmis că s-a înregistat o scădere abruptă a formelor severe de COVID-19 și a spitalizărilor în rândurile primilor înscriși la vaccinare - persoanele de peste 60 de ani.

Citește și:

Cu toate acestea, cazurile grave de îmbolnăvire, care duc la internare, sunt în creștere în cazul pacienților tineri, care au început imunizarea mult mai târziu.

Israel vaccinează populația într-un ritm interns și monitorizează constant eficacitatea campaniei. Până acum, sistemul medical a reușit să imunizeze peste 70% din populație, fiind pe primul loc în lume la numărul de persoane vaccinate la suta de locuitori.

Experții în sănătate caută să afle în moment se va atinge imunitatea de turmă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Scădere dramatică a cazurilor grave de COVID-19 și a spitalizărilor la persoanele vaccinate cu Pfizer-BioNtech, în Israel (studiu)