Antena Meniu Search
x

Israelul califică "infamie" rezoluţia Adunării Generale a ONU: "Este o zi întunecată pentru umanitate"

Război Israel - Hamas."Să vă fie ruşine!", a afirmat vineri ambasadorul Israelului la ONU, calificând drept "infamie" votarea de către Adunarea Generală a ONU a unei rezoluţii prin care se cere un "armistiţiu umanitar", dar fără să fie menţionată mişcarea palestiniană Hamas, în cea de-a 21-a zi de război dintre Israel şi Hamas, relatează AFP, citată de Agerpres.

de Redactia Observator

la 28.10.2023, 10:58

Israelul califică "infamie" rezoluţia Adunării Generale a ONU: "Este o zi întunecată pentru umanitate"
- Profimedia

"Este o zi întunecată pentru ONU şi pentru umanitate", a declarat Gilad Erdan, dând asigurări că Israelul va continua să folosească "toate mijloacele" pe care le are la dispoziţie pentru a "scăpa lumea de răul pe care îl reprezintă Hamas" şi "să aducă ostaticii acasă".

Adunarea Generală a ONU a cerut vineri cu o mare majoritate de voturi un "armistiţiu umanitar imediat", în timp ce armata israeliană a anunţat "extinderea" operaţiunilor sale terestre în Fâşia Gaza.

Rezoluţia cu caracter neobligatoriu, criticată de Israel şi Statele Unite, a fost votată cu 120 de voturi pentru, 14 împotriva şi 45 de abţineri de cei 193 de membri ai ONU. Printre ţările care s-au abţinut de la vot se numără şi România.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Israelul califică "infamie" rezoluţia Adunării Generale a ONU: "Este o zi întunecată pentru umanitate"