Antena Meniu Search
x

Istanbul, câmp de luptă între manifestanţi şi scutieri

La fix un an de la revolta din parcul Gezi, Istanbulul s-a transformat, din nou, într-un câmp de luptă între manifestanţi şi scutieri.

Vezi și

 La fix un an de la revolta din parcul Gezi, Istanbulul s-a transformat, din nou, într-un câmp de luptă între manifestanţi şi scutieri. Peste 120 de oameni au fost arestaţi şi câteva zeci au fost răniţi.

Ieri, în ziua în care s-a împlinit un an de la începutul revoltei care a zguduit Istanbulul, zeci de mii de oameni au pornit spre piaţa Taksim. Manifestanţii au fost întâmpinaţi de peste 25 de mii de poliţişti care aveau ordin să-i oprească.

Printre manifestanţi s-au infiltrat poliţişti îmbrăcaţi în civil, care au săltat mai mulţi tineri. Fără nicio explicaţie cei încătuşaţi au fost duşi cu forţa la dube. Între timp, scutierii au intervenit în forţă pentru a elibera străzile.

În faţa jeturilor de apă şi a gazelor lacrimogene, mulţimea a dat înapoi. Au simţit furia atacului forţelor de ordine şi jurnaliştii aflaţi în centrul oraşului. Corespondentul CNN a continuat să transmită în timp ce poliţiştii îl îmbrânceau către o dubă.

A fost eliberat jumătate de oră mai târziu, iar poliţiştii şi-au cerut scuze. În protestele care au avut loc în urmă cu un an în centrul Istanbulului peste opt mii de oameni au fost răniţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Istanbul, câmp de luptă între manifestanţi şi scutieri