Antena Meniu Search
x

Italia intră oficial în carantină. Alţi 100 de oameni au fost răpuşi de virusul ucigaş

Italia intră oficial în carantină. După ce în ultimele 24 de ore, alţi 100 de oameni au fost răpuşi de virusul ucigaş, guvernul din peninsula a decis să interzică orice deplasare fără un scop precis şi toate adunările publice.

de Redactia Observator

la 10.03.2020, 11:49

Vezi și
  • Oamenii sunt avertizaţi să stea în case.
  • Toate evenimentele publice au fost interzise până la 3 aprilie.

Italia intră oficial în carantină. După ce în ultimele 24 de ore, alţi 100 de oameni au fost răpuşi de virusul ucigaş, guvernul din peninsula a decis să interzică orice deplasare fără un scop precis şi toate adunările publice.

Criza s-a adâncit şi în penitenciare, unde şase deţinuţi au fost ucişi, în urma revoltelor provocate de înăsprirea măsurilor. Între timp, 22 de români aflaţi la bordul unei nave de croaziere cu 21 de infecţii confirmate au ajuns într-un port din California.

În urmă cu puţin timp, preşedintele chinez Xi Jinping, a ajuns în oraşul Wuhan pentru o primă vizită în epicentrul virusului de la începutul crizei.

Oamenii sunt avertizaţi să stea în case şi să nu călătorească decât în interes de serviciu sau medical. Toate evenimentele sportive, de divertisment şi adunările publice au fost interzise până la 3 aprilie.

Panica este dublată de o criză sanitară fără precedent în ultimele decenii. Medicii fac ture duble, la fel infirmierii şi asistenţii.

Poza unei infirmiere adormită cu capul pe biroul, în spitalul din Cremona, a făcut înconjorul lumii. Printre eroii din spitale sunt şi mulţi români.

În închisorile italiene, măsurile de carantină, printre care şi interzicerea vizitelor, au stârnit revolte violente.

Numărul de cazuri a depăşit 1.200 şi în Germania, Spania şi Franţa, unde printre cei infectaţi se numără inclusiv ministrul Culturii.

În Belgia, printre infectaţi se numără angajaţi Nato. Iar Germania şi Franţa au depăşit pragul psihologic de o mie de persoane infectate. În Franţa, printre pacienti sunt un angajat Disneyland Paris şi patru deputaţi.

În Spania, printre bolnavi se află şi un român, internat în stare critică. Primele cazuri de contaminare au fost descoperite în două ţări vecine cu România: Bulgaria şi Republica Moldova. Iar în Marea Britanie, unde numărul bolnavilor a crescut cu 30 la sută într-o singură zi, premierul a reunit comitetul Cobra. Unele reţele comerciale au început să limiteze vânzarea dezinfectanţilor, laptelui şi pastelor.

În Statele Unite, nava de croazieră Grand Princess, la bordul căreia au fost confirmate 21 de cazuri de coronavirus a debarcat într-un port din California. MAE a confirmat că printre cei 3500 de pasageri şi angajaţi se numără inclusiv 22 de români, dar niciunul dintre ei nu este infectat.

Între timp, Donald Trump se află în mijlocul unei noi controverse, după ce a intrat în contact cu mai mulţi aleşi republicani, inclusiv viitorul său şef de stat, care s-au autoizolat timp de 14 zile. Asta, după ce s-au aflat în aceaşi încăpere cu un pacient infectat cu COVID-19.

În China, viaţa pare că revine la normal. 17.000 de oameni rămân infectaţi, iar zilnic este stabilit un nou nou minim de cazuri confirmate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Italia intră oficial în carantină. Alţi 100 de oameni au fost răpuşi de virusul ucigaş