Antena Meniu Search
x

Italia dă 10.000 de euro romilor care pleacă din taberele de nomazi

Primăria din Roma, Italia, a anunțat un nou program de închidere a taberelor improvizate în care locuiesc romii în doar șapte luni. Sunt vizate persoanele care locuiesc în taberele Candoni, Salviati și Lombro, acestea urmând să primească 10.000 de euro dacă vor locui în peninsulă cu forme legale, se vor angaja, își vor găsi un loc de muncă și, dacă este cazul, își vor trimite copiii la școală, notează Il Messaggero.

de Redactia Observator

la 01.06.2022, 16:53

Măsurile anunțate de primăria Roma vizează peste 6.000 de persoane din aceste tabere.
Italia oferă un ajutor de 10.000 de euro celor care vor să plece din taberele de nomazi. - Profimedia

Autoritățile speră că această abordare va reprezenta o soluție "non-traumatică" pentru desființarea acestor așezări. Sunt vizate de aceste măsuri aproximativ 6.000 de persoane în acest proiect. Cu toate acestea, municipalitatea din Roma își dorește să închidă șase tabere de romi recunoscute în mod formal: Lombroso, Candoni, Gordiani, Castel Romano, Salone, Salviati, la care se adaugă alte șase, nerecunoscute.

Care este planul autorităților din Italia pentru închiderea taberelor?

În primă fază, municipalitatea din Roma își dorește ca persoanele care trăiesc în taberele de nomazi să obțină documentele necesare pentru a locui în mod legal în Italia. Ulterior, nomazii vor primi consilierea pentru a fi integrați pe piața muncii, proiectul include și o serie de activități și cursuri de dezvoltare a competențelor profesionale. Pentru cheltuielile legate începerea unor mici afaceri, obținerea unor atestate sau a unui permis de conducere, autoritățile vor oferi până la 5.000 de euro.

Cei care trăiesc în aceste tabere formale sau informale din Roma vor primi și un ajutor pentru găsirea unei locuințe în care să locuiască singuri sau împreună cu alte persoane sau familii. Astfel, ei vor putea primi sume care ajung la maxim 800 de euro lunar. Trebuie precizat că acești bani urmează să fie oferiți de autorități propietarilor care își închiriază locuințele.

Noul proiect vizează îmbunătățirea calității vieții celor care locuiesc în cartierele în care au apărut tabere de nomazi, dar și a celor care acum locuiesc în astfel de așezări. În plus, în acest fel primăria din Roma încearcă să se alinieze cerințelor autorităților europene care au cerut renunțarea la acest sistem.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Italia dă 10.000 de euro romilor care pleacă din taberele de nomazi