Antena Meniu Search
x

Italia spune că guvernul taliban nu poate fi recunoscut, dar afganii trebuie ajutați financiar

Ministrul italian al afacerilor externe, Luigi Di Maio, a declarat duminică că guvernul taliban din Afganistan nu poate fi recunoscut, dar a îndemnat guvernele străine să prevină un colaps financiar care ar declanșa fluxuri masive de migranți.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 27.09.2021, 09:24

Luigi Di Maio, declarație în Senatul Italiei
Italia spune că guvernul taliban nu poate fi recunoscut, dar afganii trebuie ajutați financiar - Profimedia Images

Italia, care deține președinția rotativă a G20, dorește să găzduiască un summit special privind situația Afganistanului.

"Recunoașterea guvernului taliban este imposibilă, deoarece există 17 teroriști printre miniștri, iar drepturile omului femeilor și fetelor sunt încălcate în mod continuu", a declarat Di Maio, care a condus săptămâna trecută o reuniune a miniștrilor de externe G20 la New York, informează Reuters.

Afganii vor primi ajutor financiar din Occident

Cu toate acestea, poporul afgan ar trebui să înceapă să primească sprijinul financiar care a fost înghețat după ce talibanii au preluat puterea luna trecută, a spus el.

Pe acelaşi subiect

”Într-un timp nu vor putea plăti salarii. În mod clar, trebuie să prevenim Afganistanul de la implozie și de la un flux necontrolat de migrație care ar putea destabiliza țările vecine”, a spus Di Maio.

”Există modalități de a garanta sprijinul financiar fără a da bani talibanilor. De asemenea, am convenit că o parte din ajutorul umanitar trebuie să meargă la protecția femeilor și a fetelor”, a mai spus ministrul. 

G20, angajament pentru apărarea drepturilor omului în Afganistan

Țările G20, împreună cu vecinii Afganistanului, se angajează să lupte împotriva terorismului și să lucreze pentru protecția drepturilor omului, a spus Di Maio.

Întrebat dacă a fost stabilită o dată pentru întâlnirea liderilor G20 privind situația din Afganistan, Di Maio a spus că va fi „în următoarele săptămâni”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Italia spune că guvernul taliban nu poate fi recunoscut, dar afganii trebuie ajutați financiar