Antena Meniu Search
x
LIVE

Talibanii reiau execuţiile şi pedepsele extreme. Cadavrul unui presupus infractor, expus într-o piaţă publică din Afganistan

Talibanii, care au anunţat recent reluarea execuţiilor şi a pedepselor extreme în Afganistan, au expus într-o piaţă publică un cadavru, suspendat de o macara. Potrivit unui martor, încă trei trupuri au fost transportate în alte colţuri ale oraşului Herat. Poliţia susţine că cei patru afgani ucişi fac parte dintr-o reţea infracţională, fiind ucişi în timp ce luau parte la o răpire.

De Redactia Observator la 29.09.2021, 18:20
Vezi și

Talibanii au spânzurat un cadavru de o macara în piața principală a orașului Herat din vestul Afganistanului, a declarat sâmbătă un martor, potrivit AP News. Wazir Ahmad Seddiqi, care deţine o farmacie în apropierea locului cu pricina, a adăugat că în piaţă au fost aduse patru cadavre, trei dintre ele fiind mutate în alte zone ale oraşului. Talibanii ar fi anunţat că cele patru persoane au fost ucise de poliţişti, în timpul unei operaţiuni de răpire la care luau parte. Ziaulhaq Jalali, șeful desemnat de talibani la conducerea Poliției din Herat, a declarat ulterior că în misiune au fost salvaţi doi cetăţeni, tată şi fiu, care fuseseră răpiţi în urma unui schimb de focuri. Acesta a precizat că un luptător taliban și un civil au fost răniți de răpitori, dar „cei patru (infractori n.r.) au fost uciși într-un schimb de focuri încrucișate”.

Talibanii reiau execuţiile şi pedepsele corporale

Mullah Nooruddin Turabi, unul dintre liderii talibani, a declarat săptămâna aceasta pentru Associated Press că vor relua execuţiile şi amputările disciplinare, însă pedepsele ar putea fi puse în aplicare departe de ochii oamenilor. De pe 15 august, ziua în care luptătorii islamişti au preluat puterea în Afganistan, mişcările grupării au fost urmărite cu interes la nivel internaţional, cu atât mai mult cu cât ultima perioadă în care s-au aflat la conducere s-a remarcat prin acte de cruzime şi limitarea drepturilor cetăţenilor. În acest context, expunerea publică a unui cadavru indică reluarea vechilor practici şi obiceiuri şi ridică semne serioase de întrebare cu privire la viitorul ţării.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Talibanii reiau execuţiile şi pedepsele extreme. Cadavrul unui presupus infractor, expus într-o piaţă publică din Afganistan