Antena Meniu Search
x

Iulia Navalnaia, discurs ovaţionat în Parlamentul European: "Soţul meu a fost torturat la ordinul lui Putin, un monstru sângeros"

Alexei Navalnîi a fost torturat la ordinul preşedintelui rus Vladimir Putin, care este un monstru şi conduce o organizaţie criminală, din care fac parte oameni care otrăvesc, asasini, a declarat miercuri Iulia Nalavalnaia, văduva opozantului rus, în plenul Parlamentului European, scrie Agerpres.

de Redactia Observator

la 28.02.2024, 14:14

- X

"Sâmbătă s-au împlinit doi ani de când Putin a atacat Ucraina. S-au folosit bani, sancţiuni şi lumea pare obosită de acest război. La ordinele lui Putin, Alexei a fost înfometat timp de 3 ani, a fost pus într-o celulă mică, izolat de toată lumea, iar apoi a fost ucis. Această crimă publică a demonstrat că Putin poate face orice şi că nu se poate negocia cu el", a spus Iulia Navalnaia, într-un discurs în limba engleză rostit în faţa membrilor PE.

Ea a subliniat că preşedintele rus Vladimir Putin trebuie ''tras la răspundere pentru ce a făcut în Rusia, pentru ce a făcut ţării vecine Ucraina şi pentru tot ce i-a făcut soţului, Aleksei''. ''Răul se va prăbuşi şi va veni un viitor mai frumos'', a încheiat Iulia Navalnaia, care a fost aplaudată îndelung de eurodeputaţi.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Soțul meu nu va vedea cum va arăta frumoasa Rusie a viitorului, dar noi trebuie să o putem vedea. Iar eu voi face tot ce pot pentru ca visul lui să devină realitate, ca răul să se destrame și acest viitor frumos să vină. Putin trebuie să răspundă pentru ce a făcut cu Rusia, cu Ucraina și cu Navalnîi. Putin este liderul unui grup de crimă organizată. În ea sunt otrăvitori și asasini, dar toți sunt doar niște marionete. Cel mai important lucru sunt oamenii apropiați de Putin, prietenii, asociații și păstrătorii banilor mafiei", a declarat văduva lui Navalnîi.

Alexei Navalnîi, unul dintre cei mai cunoscuţi activişti anticorupţie din Rusia, laureat al Premiului Saharov pentru libertatea de gândire în 2021, acordat de Parlamentul European, şi critic virulent al preşedintelui Vladimir Putin, a murit în circumstanţe misterioase într-o colonie penitenciară îndepărtată din regiunea arctică rusă la 16 februarie, în timp ce executa o pedeapsă cu închisoarea pe baza unor acuzaţii false.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Iulia Navalnaia, discurs ovaţionat în Parlamentul European: "Soţul meu a fost torturat la ordinul lui Putin, un monstru sângeros"