Antena Meniu Search
x

Izolarea a fost redusă la 7 zile pentru persoanele complet vaccinate care sunt depistate cu Covid în Franța

Explozie de COVID-19 în Europa. Mai multe ţări au raportat bilanţuri record de noi cazuri zilnice. Creșterea este agravată de varianta Omicron.

de Redactia Observator

la 03.01.2022, 12:18

Izolarea a fost redusă la 7 zile pentru persoanele complet vaccinate care sunt depistate cu Covid în Franța
Un copil este testat pentru Covid în Franța - Profimedia

Persoanele complet vaccinate care sunt testate pozitiv vor trebui să se autoizoleze timp de șapte zile, nu de 10 zile, a anunțat duminică guvernul francez. Carantina poate fi ridicată și după cinci zile dacă există un rezultat negativ la testul Covid. Totodată, contactele complet vaccinate ale persoanelor care au fost testate pozitiv la Covid nu vor mai fi obligate să se autoizoleze.

În plus copiii de peste șase ani vor trebui să poarte obligatoriu măști în spațiile publice închise. În Franța, numărul cazurilor zilnice de Covid a trecut de 200.000 pentru a patra zi consecutiv.

În ultima săptămână a anului 2021, prim-ministrul Jean Castex a redus perioada la care trebuie făcută doza booster la trei luni. Adunările au fost limitate la 2.000 de persoane în interior și 5.000 în aer liber.

Cafenelele și barurile au voie să servească doar clienții așezați. „Interzicem concertele în picioare, iar consumul de alimente și băuturi va fi interzis în toate cinematografele, teatrele, sălile sportive și transportul public, inclusiv călătoriile pe distanțe lungi”, a explicat premierul francez. Măsurile includ reintroducerea muncii de acasă „ori de câte ori este posibil”, minimum trei zile pe săptămână.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Izolarea a fost redusă la 7 zile pentru persoanele complet vaccinate care sunt depistate cu Covid în Franța