Antena Meniu Search
x

Jair Bolsonaro, cenzurat pe YouTube. Preşedintele Braziliei a încălcat regulile platformei, în privinţa Covid-19

YouTube a anunţat că a înlăturat clipuri video publicate de preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, pentru că răspândesc informaţii false despre coronavirus.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 30.08.2021, 20:03

Banner anti-Jair Bolsonaro, la un protest din Brazilia
Oamenii au participat la demonstraţii împotriva lui Jair Bolsonaro, pe care îl acuză de modul în care a acţionat în pandemia covid - Hepta / Abaca Press / AA/ABACA

De la începutul pandemiei, preşedintele Jair Bolsonaro s-a plasat împotriva restricţiilor, măştilor şi vaccinărilor. YouTube spune că decizia de a-i şterge acestuia clipuri video nu este una bazată pe politică sau ideologii, ci pe politica de conţinut a platformei.

Biroul preşedintelui nu a comentat decizia YouTube, care a vizat 15 materiale video, spune presa locală, citată de BBC.

Canalul de YouTube coţine mesaje săptămânale către naţiune şi conversaţii cu ministerele despre diverse teme, unele dintre acestea fiind făcute în sistem live.

Conform O Globo, într-unul din videoclipurile înlăturate, fostul ministru al Sănătăţii Eduardo Pazuello compara coronavirusul cu SIDA. "După pandemia HIV, HIV continuă să existe. Încă sunt unii care sunt contaminaţi, mulţi sunt trataţi, viaţa merge mai departe", spunea Pazuello.

Pe acelaşi subiect

Într-un alt video, un doctor brazilian recomanda hidroxiclorochina şi ivermectina ca tratamente anti-Covid-19. YouTube a anunţat că nu permite conţinut pe platforma sa care promovează aceste substanţe drept tratament eficient. De asemenea sunt interzise videourile care susţin că măştile nu ajută la prevenirea răspândirii virusului.

Bolsonaro, probleme şi cu Facebook şi Twitter

Aceasta nu este pentru prima oară când conţinutul online al preşedintelui Bolsonaro a fost înlăturat de pe marile platforme digitale, din cauza încălcării regulilor. Anul trecut, Twitter şi Facebook au dat mai multe videoclipuri jos în care Bolsonaro milita împotriva distanţării şi în care spunea că numărul mare de cazuri va face ca Brazilia să devină imună la Covid.

În timpul pandemiei, Brazilia s-a confruntat cu una dintre cele mai mari şi mai mortale răspândiri ale virusului, preşedintele fiind adesea criticat pentru modul în care a acţionat în timpul acestei crize.

Până în prezent, Brazilia are 19.474.489 de îmbolnăviri şi 545.690 de morţi, raportate la o populaţie de 214 milioane de locuitori.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Jair Bolsonaro, cenzurat pe YouTube. Preşedintele Braziliei a încălcat regulile platformei, în privinţa Covid-19