Președintele Braziliei a insinuat că China a creat pandemia de coronavirus pentru a declanșa un război biologic
Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a insinuat miercuri că noul coronavirus ar fi putut fi creat într-un laborator pentru a declanșa un „război biologic”.

- Jair Bolsonaro insinuează că China a creat virusul SARS-CoV-2 în laborator.
- China a respins ferm aceste acuzații, în nenumărate rânduri.
"Este un virus nou. Nimeni nu știe dacă a fost creat într-un laborator sau a apărut pentru că un om a mâncat un animal", a declarat liderul brazilian, potrivit AFP.
"Dar armata știe totul despre războaie chimice, biologice și radiologice. Nu suntem într-un nou război? Şi ce ţară şi-a văzut PIB-ul crescând cel mai mult?
Jair Bolsonaro nu a pronunțat numele Chinei, dar țara în care a debutat pandemia a fost singura economie G20 care a crescut anul trecut, înregistrând o creștere de 2,3%.
Nu este prima dată când Bolsonaro și susținăorii săi fac comentarii inflamatorii la adresa Chinei, agravând relațiile cu cel mai mare partener comercial al Braziliei.
- Răspunsul UE și al Chinei la războiul tarifar istoric al lui Trump ar putea schimba întreg comerţul mondial....
- Tesla, întrecută de chinezi în România. Cât costă maşina pentru care vânzările au crescut de 150 de ori în...
- Manevre chineze în jurul Taiwanului. Şeful armatei din Filipine spune că Manila va fi inevitabil implicată în...
- Parteneriat strategic "fără limite" între Rusia şi China: "Prieteni pentru totdeauna, niciodată duşmani"
- China vrea să îi recruteze pe americanii concediați de Elon Musk. Anunțurile de angajare sunt publicate pe...
China respinge ferm aceste acuzații
Administraţia fostului preşedinte american Donald Trump a acuzat Institutul de Virusologie din Wuhan de faptul că a lăsat să ”scape” noul coronavirus, voit sau nu. China respinge ferm această acuzaţie şi a răspândit, la rândul său, teorii potrivit cărora virusul ar proveni din alte părţi.
O transmitere a noului coronavirus de la un prim animal, iar apoi de la un al doilea animal, înaintea unei contaminări la om, este ipoteza ”cea mai probabilă”, a anunţat delegaţia OMS, care a ajuns în China.
Cercetătorii au vizat de asemenea data primelor cazuri, însă elementele culese nu-i obligă să revizuiască cronologia deja stabilită.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰