Antena Meniu Search
x

Președintele Braziliei a insinuat că China a creat pandemia de coronavirus pentru a declanșa un război biologic

Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a insinuat miercuri că noul coronavirus ar fi putut fi creat într-un laborator pentru a declanșa un „război biologic”.

de Redactia Observator

la 07.05.2021, 11:34

Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro
Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro - Shutterstock
  • Jair Bolsonaro insinuează că China a creat virusul SARS-CoV-2 în laborator.
  • China a respins ferm aceste acuzații, în nenumărate rânduri.

"Este un virus nou. Nimeni nu știe dacă a fost creat într-un laborator sau a apărut pentru că un om a mâncat un animal", a declarat liderul brazilian, potrivit AFP.

"Dar armata știe totul despre războaie chimice, biologice și radiologice. Nu suntem într-un nou război? Şi ce ţară şi-a văzut PIB-ul crescând cel mai mult?

Jair Bolsonaro nu a pronunțat numele Chinei, dar țara în care a debutat pandemia a fost singura economie G20 care a crescut anul trecut, înregistrând o creștere de 2,3%.

Nu este prima dată când Bolsonaro și susținăorii săi fac comentarii inflamatorii la adresa Chinei, agravând relațiile cu cel mai mare partener comercial al Braziliei.

China respinge ferm aceste acuzații

Administraţia fostului preşedinte american Donald Trump a acuzat Institutul de Virusologie din Wuhan de faptul că a lăsat să ”scape” noul coronavirus, voit sau nu. China respinge ferm această acuzaţie şi a răspândit, la rândul său, teorii potrivit cărora virusul ar proveni din alte părţi.

O transmitere a noului coronavirus de la un prim animal, iar apoi de la un al doilea animal, înaintea unei contaminări la om, este ipoteza ”cea mai probabilă”, a anunţat delegaţia OMS, care a ajuns în China.

Cercetătorii au vizat de asemenea data primelor cazuri, însă elementele culese nu-i obligă să revizuiască cronologia deja stabilită.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Președintele Braziliei a insinuat că China a creat pandemia de coronavirus pentru a declanșa un război biologic