Antena Meniu Search
x

O fetiţă a murit de COVID la doar 5 luni, în Brazilia. Mărturia sfâșietoare a mamei: "Tot ce puteam face era să mă pun în genunchi şi să mă rog"

Ministerul Sănătății din Brazilia transmite că peste 1.100 de copii cu vârsta sub 10 ani au murit din cauza Covid-19 de la începutul pandemiei. Brazilianca Sameque Gois a descris jurnaliştilor povestea tulburătoare prin care şi-a pierdut bebeluşul după ce a fost infectat cu coronavirus.

de Redactia Observator

la 30.06.2021, 17:56

Imagine stock copil internat
O fetiţă din Brazilia a fost răpusă de coronavirus la doar 5 luni - Profimedia

Femeia a spus că naşterea fetiţei sale s-a produs prematur în luna ianuarie ca urmare a unor probleme apărute în timpul sarcinii. Cu toate acestea, starea de sănătate a micuţei era una foarte bună, micuţa Sarah fiind perfect sănătoasă, potrivit CNN.

Problemele au început să apară după o vizită la Spitalul Casa de Saude, din Sao Paulo, unde Gois a mers pentru a trata o infecţie urinară pe care micuţa o avea la acea vreme. La scurt timp după plecarea din spital, fetiţa a început să prezinte simptome asemănătoare infecţiei cu coronavirus.

“Când au apărut primele semne, medicii au spus că este vorba despre o simplă bronşită şi că situaţia nu este gravă. Cu toate acestea, micuţa nu îşi revenea”, a spus tânăra.

Fetiţa a pierdut lupta cu virusul la doar 5 luni

Pe acelaşi subiect

Pe măsură ce starea de sănătate a copilei se deteriora, mama acesteia devenea din ce în ce mai neajutorată. „Tot ce ştiam era că se afla într-o stare gravă şi că o puteam ierde în orice moment. Ştiam că singurul lucru pe care îl puteam face era să mă pun în genunchi şi să mă rog”, a spus ea.

În cele din urmă, fetiţa a pierdut lupta cu virusul, medicii declarând decesul pe 27 mai, la doar 5 luni de la naşterea acesteia.

Numărul copiilor ucişi de coronavirus creşte alarmant

Guvernul brazilian înregistrează numărul persoanelor care au murit din cauza bolilor respiratorii acute, cum ar fi cazurile severe de gripă sau altele. Cu toate acestea, cercetătorii de la Organizația Globală de Sănătate Vital Strategies, care funcționează în mai mult de 70 de țări din întreaga lume, spun că studiile lor sugerează că astfel de cazuri au fost raportate într-un număr mult mai mic decât cel real.

Atunci când a comparat numărul deceselor copiilor brazilieni decedaţi din cauza unor astfel de boli între 2018 și 2019 cu numărul deceselor de la începutul pandemiei, Organizaţia Vital Strategies a constatat o creştere de până la aproape 3.000 de decese. „Ceea ce vedem în Brazilia este că numărul copiilor care mor din cauza infectării cu coronavirus specificat ca şi cauză principală a decesului este mai mare decât ceea ce vedem în alte țări ale lumii, chiar de 10 ori mai mare”, a spus Dr. Ana Luiza Bierrenbach, epidemiolog la Vital Strategies.

În Statele Unite, singura țară din lume cu un număr total mai mare de decese oficiale decât cele din Brazilia, mult mai puțini copii au murit din cauza Covid-19. 382 de americani cu vârsta sub 18 ani au pierdut lupt cu virusul, potrivit datelor furnizate de autorităţi.

Bierrenbach consideră că varianta coronavirusului cunoscută sub numele de Gamma sau P.1, care a fost identificată pentru prima dată în Brazilia, nu este principala cauză a creşterii numărului de decese, acestea existând şi după varianta simplă a virusului. "Copiii au murit mai mult în Brazilia de când a apărut varianta originală, deci nu această nouă tulpină P.1 a făcut ca copiii să moară mai mult aici decât în alte țări", a spus ea.

Medicii nu pot pune corect diacnosticul de Covid în rândul copiilor

S-a demonstrat faptul că virusul are un impact mai sever asupra persoanelor în vârstă decât asupra celor foarte tineri. Chiar dacă toate cele peste 2.900 de decese în rândul copiilor au fost cauzate de Covid-19, copiii mor în continuare într-un număr mult mai mic decât adulții. Numărul total de morți în Brazilia a trecut de 500.000

Cercetătorii se tem că raportarea n număr mic a deceselor în rândul copiilor îi determină pe unii medici să rateze diagnosticul corect la cei mici.

„Mulţi dintre medicii pediatrii au avut o anumită reţinere în a-i testa pe cei mici pentru a detecta infectia cu coronavirus. Simptomele fiind unele des întâlnite în rândul copiilor, nas înfundat, febră, tuse, medicii nu îi testau crezând că sunt boli sezoniere”, a spus medicul brazilian Andre Laranjeira.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » O fetiţă a murit de COVID la doar 5 luni, în Brazilia. Mărturia sfâșietoare a mamei: "Tot ce puteam face era să mă pun în genunchi şi să mă rog"