Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Gangsterul James Whitey Bulger ar fi fost ucis în închisoare la ordinul mafiei italiene

de Redactia Observator

la 31.10.2018 , 23:28

Unul dintre cei mai cunoscuţi mafioţi din istoria Statelor Unite a fost ucis în închisoare. James „Whitey" Bulger şi-a găsit sfârşitul la 89 de ani. Ar fi fost omorât la ordinul Mafiei italiene.

Cu o viaţă care a inspirat multe cărţi şi scenarii de film, Whitey Bulger abia fusese transferat la o închisoare de maximă securitate din Virginia de Vest. Ieri dimineaţă, a fost omorât în bătaie de trei deţinuţi, într-o zonă unde nu există camere de supraveghere.

Atacul ar fi fost pus la cale de un criminal condamnat pe viaţă, ce ar avea legături cu Mafia italiană.

Vezi și

Gangsterul care a terorizat oraşul Boston a comis zeci de infracţiuni în anii '70-'80 şi a avut o viaţă dublă. A devenit informator secret al FBI pentru a lupta cu Mafia italiană, cu care îşi disputa teritoriile de influenţă. Ulterior a fost pus sub acuzare şi a ajuns în topul celor mai căutaţi zece oameni. În 2015, Whitey Bulger a fost portretizat cu succes şi de Johnny Depp. 

Bulger a trăit pe muchie de cuţit până în 2011. A fost prins atunci de poliţişti în California, după 16 în care fusese căutat în toată America. În 2013, a fost găsit vinovat de crimă, spălare de bani, şantaj, trafic de arme şi de droguri. Avea 82 de ani când justiţia americană l-a condamnat la închisoare pe viaţă.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri externe » Gangsterul James Whitey Bulger ar fi fost ucis în închisoare la ordinul mafiei italiene