Antena Meniu Search
x

Gangsterul James Whitey Bulger ar fi fost ucis în închisoare la ordinul mafiei italiene

Vezi și

Unul dintre cei mai cunoscuţi mafioţi din istoria Statelor Unite a fost ucis în închisoare. James „Whitey" Bulger şi-a găsit sfârşitul la 89 de ani. Ar fi fost omorât la ordinul Mafiei italiene.

Cu o viaţă care a inspirat multe cărţi şi scenarii de film, Whitey Bulger abia fusese transferat la o închisoare de maximă securitate din Virginia de Vest. Ieri dimineaţă, a fost omorât în bătaie de trei deţinuţi, într-o zonă unde nu există camere de supraveghere.

Atacul ar fi fost pus la cale de un criminal condamnat pe viaţă, ce ar avea legături cu Mafia italiană.

Gangsterul care a terorizat oraşul Boston a comis zeci de infracţiuni în anii '70-'80 şi a avut o viaţă dublă. A devenit informator secret al FBI pentru a lupta cu Mafia italiană, cu care îşi disputa teritoriile de influenţă. Ulterior a fost pus sub acuzare şi a ajuns în topul celor mai căutaţi zece oameni. În 2015, Whitey Bulger a fost portretizat cu succes şi de Johnny Depp. 

Bulger a trăit pe muchie de cuţit până în 2011. A fost prins atunci de poliţişti în California, după 16 în care fusese căutat în toată America. În 2013, a fost găsit vinovat de crimă, spălare de bani, şantaj, trafic de arme şi de droguri. Avea 82 de ani când justiţia americană l-a condamnat la închisoare pe viaţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Gangsterul James Whitey Bulger ar fi fost ucis în închisoare la ordinul mafiei italiene