Antena Meniu Search
x

Japonia va declara starea de urgență la Tokyo pe fondul creșterii incontrolabile a cazurilor de Covid. Jocurile Olimpice, sub semnul întrebării

Al patrulea val de coronavirus a lovit puternic în Japonia, după cum spun experții, din cauza tulpinilor mutante care domină în ultimele zile.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 21.04.2021, 11:49

Autorităţile japoneze pregătesc din nou starea de urgenţă pentru Tokyo - Profi Media

Japonia este pregătită să declare starea de urgență în Tokyo și în alte două regiuni, pe fondul unei creșteri a cazurilor de coronavirus cu doar trei luni înainte de începerea Jocurilor Olimpice.

Tokyo se pregăteşte pentru stare de urgenţă

Mass-media internă a declarat că guvernul ia în considerare măsuri mai dure pentru Tokyo, prefectura Osaka și prefectura vecină Hyogo, deoarece experții au avertizat că tulpinile mutante ale virusului conduc la noi focare care afectează serviciile de sănătate. Osaka a raportat infecții record în ultimele zile, determinând guvernatorul, Hirofumi Yoshimura, să solicite o a treia stare de urgență de la începutul pandemiei, scrie The Guardian.

Guvernatorul Tokyo, Yuriko Koike, a planificat să lanseze o cerere similară săptămâna aceasta, a informat presa locală. Japonia a evitat focarele catastrofale observate în Europa, SUA, Brazilia și India, dar cazurile au crescut în ultimele săptămâni, pe măsură ce țara se luptă să lanseze vaccinul. De marți, Japonia a raportat un total de 542.000 de infecții și peste 9.700 de decese de la începutul pandemiei.

Sosirea unui al patrulea val în zone dens populate din Japonia a provocat alarma în rândul experților din domeniul medical și ar putea frustra și mai mult pregătirile pentru Jocurile Olimpice, care sunt programate să se deschidă pe 23 iulie. Tokyo a raportat până acum peste 130.000 de infecții și 1.850 de decese. Miercuri a adăugat 843 de cazuri - față de 591 față de aceeași zi a săptămânii trecute. Luna aceasta Japonia a pus Osaka, Tokyo și alte opt prefecturi sub cvasi-state de urgență, cu ore de lucru mai scurte pentru restaurante și baruri și apeluri mai puternice pentru telemuncă. Dar măsurile au avut un impact redus asupra ratelor de infecție.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Japonia va declara starea de urgență la Tokyo pe fondul creșterii incontrolabile a cazurilor de Covid. Jocurile Olimpice, sub semnul întrebării