Antena Meniu Search
x

Joe Biden a apărut cu o pată pe frunte la summitul B9. Mulți au crezut că e o vânătaie. Ce este de fapt

Dezbateri intense pe Twitter, după viralizarea unei fotografii în care președintele Joe Biden apare cu un semn pe frunte. Mulți utilizatori de internet au fost de părere că președintele american ar avea o vânătaie pe față, însă, în realitate este vorba doar de un semn făcut cu cenușă, un obicei catolic prin care marchează Miercurea Cenușii și începutul Postului Mare.

de Redactia Observator

la 23.02.2023, 13:48

Un semn apărut pe fruntea președintelui Joe Biden a dat naștere nenumăratelor speculații pe rețelele sociale, unele legate de faptul că liderul de la Casa Albă s-ar fi lovit. În realitate este vorba doar de un obicei catolic. 

Înainte de a se întâlni față în față cu liderii Formatului București 9, Joe Biden, catolic practicant, a participat la o Liturghie privată în Miercurea Cenușii, zi ce marchează începutul Postului Mare. Slujba a fost oficiată de un preot polonez care a făcut închisoare, în anii 80, pentru implicarea sa în mișcarea anti-comunistă. 

Preotul Wiesław Dawidowski a postat pe Facebook mai multe fotografii cu Joe Biden, alături de mesajul: „Astăzi este Miercurea Cenușii. Chiar și cei mai puternici oameni din lume iau cenușă - dacă aparțin tradiției catolice. Am avut onoarea astăzi să pun cenuşă pe fruntea preşedintelui SUA, domnul Joe Biden”.

„Totul s-a petrecut în mare secret, dar acum pot să dezvălui: într-o capelă improvizată, lângă apartamentul președintelui”, a mai precizat preotul polonez. „Ne-am rugat pentru pace", a adăugat Dawidowski.

Ulterior, Biden a fost văzut cu o pată cenușie pe frunte în timpul întâlnirii cu liderii B9, înainte de a se întoarce în Statele Unite după un mini-turneu european de trei zile. La plecare, liderul american a fost protagonistul unui moment mai puțin plăcut: s-a împiedicat în timp ce urca scările avionului Air Force One.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Joe Biden a apărut cu o pată pe frunte la summitul B9. Mulți au crezut că e o vânătaie. Ce este de fapt