Antena Meniu Search
x

Joe Biden, avertisment pentru Coreea de Nord, după lansarea rachetelor balistice: ''Vom răspunde în mod adecvat''

Preşedintele SUA, Joe Biden, avertizează că va reacţiona la activităţile balistice ale Coreei de Nord. Biden: "Vor exista reacţii dacă nord-coreenii escaladează criza. Vom răspunde în mod adecvat". "Sunt pregătit şi pentru o anumită formă de diplomaţie, dar trebuie să fie condiţionată de a avea drept rezultat final denuclearizarea", a subliniat preşedintele american.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 26.03.2021, 08:03

Joe Biden, avertisment pentru Coreea de Nord, după lansarea rachetelor balistice
Joe Biden, preşedintele Statelor Unite - Profimedia Images
  • Joe Biden a comentat oficial pe tema lansării rachetelor balistice de către Coreea de Nord
  • Preşedintele american a subliniat că va răspunde adecvat, dacă criza escaladează

Statele Unite vor reacţiona ''în mod adecvat'' la activităţile balistice nord-coreene, a declarat, joi seară, preşedintele Joe Biden, subliniind că este dispus să negocieze denuclearizarea Coreei de Nord.

''Ne consultăm cu aliaţii şi partenerii; vor exista reacţii dacă nord-coreenii escaladează criza. Vom răspunde în mod adecvat'' , a afirmat preşedintele american, citat de postul CNBC, referindu-se la activităţile balistice ale Phenianului.

''Sunt pregătit şi pentru o anumită formă de diplomaţie, dar trebuie să fie condiţionată de a avea drept rezultat final denuclearizarea'', a declarat Biden.

Coreea de Nord a lansat două rachete balistice în Marea Japoniei

Coreea de Nord a efectuat miercuri un test cu rachete balistice având raze scurte de acţiune. Este primul astfel de test de când Joe Biden a devenit președinte. Phenianului i se interzice testarea rachetelor balistice, considerate arme de amenințare, conform rezoluțiilor Consiliului de Securitate al ONU. Atât Japonia, cât și Coreea de Sud au condamnat testul. 

Comandamentul SUA pentru Pacific, care supraveghează forțele militare din regiunea Asia-Pacific, a declarat joi că testul a evidențiat ''amenințarea pe care o reprezintă programul de armament ilicit al Coreei de Nord pentru vecinii săi și comunitatea internațională''.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Joe Biden, avertisment pentru Coreea de Nord, după lansarea rachetelor balistice: ''Vom răspunde în mod adecvat''