Antena Meniu Search
x

Joe Biden cere interzicerea puştilor de asalt și măsuri aspre de control al armelor, după masacrul din Colorado

Joe Biden a cerut interzicerea puştilor de asalt şi măsuri mai aspre de control al armelor în SUA, după atacul armat soldat cu zece morţi în Colorado. “Nu trebuie să mai aştept niciun minut, darămite o oră, pentru a lua măsuri de bun simţ care pot salva vieţi în viitor”, a spus președintele american.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 23.03.2021, 21:32

Joe Biden cere interzicerea puştilor de asalt, după masacrul din Colorado
Joe Biden cere interzicerea puştilor de asalt, după masacrul din Colorado - Abaca Press / Pool/ABACA via Hepta
  • Zece oameni au fost uciși, luni după-amiază, într-un atac care s-a petrecut într-un supermarket din Boulder, Colorado.
  • Joe Biden a solicitat Congresului să adopte noi măsuri de control al armelor și să acționeze înainte de a fi prea târziu.

De asemenea, președintele Joe Biden a solicitat Congresului să adopte noi măsuri de control al armelor și să acționeze acum, înainte de a fi prea târziu.

“Asta nu este şi nu ar trebui să fie o chestiune partizană. Este o chestiune americană care va salva vieţi, vieţi americane. Trebuie să acţionăm. Putem interzice armele de asalt şi încărcătoarele de mare capacitate în această ţară, o dată pentru totdeauna”, a spus Joe Biden, la Casa Albă, potrivit Reuters.

Joe Biden a cerut ca steagurile SUA să fie coborâte în bernă, la Casa Albă, în memoria victimelor atacului din Colorado, după ce abia fuseseră ridicate ca urmare a comemorării persoanelor decedate în asasinatele din Atlanta.

Zece oameni au fost uciși, luni după-amiază, într-un atac care s-a petrecut într-un supermarket din Boulder, Colorado. La 24 de ore după atac, autoritățile au anunțat că au identificat toate cele zece victime, la fel și pe suspectul principal pentru atac. Un tânăr de 21 de ani pe nume Ahmad Al Aliwi Alissa.

Pe acelaşi subiect

Victimele lui Ahmad Alissa au între 20 și 65 de ani

Cele 10 victime, ale căror nume au fost anunțate la o conferință de presă, marți dimineață, au vârste cuprinse între 20 și 65 de ani. Printre ele se numără și Eric Talley, un veteran al forței de poliție din Boulder.

Poliția a identificat celelalte nouă victime drept: Denny Strong, 20 de ani; Neven Stanisic, 23 de ani; Rikky Olds, 25 de ani; Tralona Bartkowiak, 49 de ani; Fântâna Suzanne, 59 de ani; Teri Leiker, 51 de ani; Kevin Mahoney, 61 de ani; Lynn Murray, 62 de ani; și Jody Waters, 65 de ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Joe Biden cere interzicerea puştilor de asalt și măsuri aspre de control al armelor, după masacrul din Colorado